Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън доволен, Бътън пак с повреда в скоростната кутия

Хамилтън доволен, Бътън пак с повреда в скоростната кутия

60
0
Дженсън Бътън

Смесени чувства владееха пилотите на Макларън след петъчните тренировките на пистата Буд Интернешънъл в Индия. Люис Хамилтън бе доволен от постигнатото, докато Дженсън Бътън бе разочарован от загубата на време заради пореден проблем със скоростната кутия.

Хамилтън бе с шесто време следобед, на близо секунда зад Себастиан Фетел (Ред Бул), но бе уверен в темпото си, както и че ще е по-близо до Ред Бул в неделя.

Доста добър ден. Проблемът ни в момента е поведението на гумите, когато болидът е с малко гориво. Това обаче има много общо с темпото в тура след излизане от бокса и налягането на гумите, можем да го оправим. Скоростта в дълга серия изглежда на ниво и според мен сме в състояние да поддържаме тази на Ред Бул и Лотус. Надявам се, че Ред Бул работят върху квалификационното си представяне и съответно да са били с малко бензин. Ако не е така, ще имаме проблеми. Сигурен съм, че ще подобрим нещата, след като анализираме данните – каза той.

Грижите на Бътън със скоростната кутия се случиха във втората сесия и му отнеха шанса да направи пълна състезателна симулация.

Проблемът със смяната на предавките се появи след само две обиколки с много гориво и трябваше да спра. Надявам се да не е сериозно, но ще се разбере едва след подробния преглед. Всъщност сега не съм сигурен какво точно е темпото ни. Имаме още доста работа, особено върху представянето си в един бърз тур. Като цяло ни липсва прилепяне, а може и температурите да са проблем – разочаровано обясни Дженсън.