Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без последствия за Хамилтън заради двойните жълти знамена – сигнализацията била задействана...

Без последствия за Хамилтън заради двойните жълти знамена – сигнализацията била задействана по грешка (обновена)

2157
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Стюардите на Гран при на Саудитска Арабия разследваха евентуално пренебрегване на двойни жълти знамена от страна на Люис Хамилтън. Те решиха, че няма да има последващи действия спрямо пилота. Причината е, че светлините са били задействани случайно за по-малко от 1 секунда.

„Рейс директорът съобщи, че двойното предупреждение е било активирано по грешка за по-малко от секунда. Онборд видеото от кола №44 ясно показва, че няма показано жълто знаме и на волана няма жълта предупредителна светлина“, се казва в решението.

Хамилтън все още е разследван за това дали е попречил на други коли. Той на два пъти бе на пътя на други пилоти – Пиер Гасли и Никита Мазепин. По време на квалификацията бе съобщено, че е получил предупреждение за станалото. Тимът му Мерцедес бе глобен с 25 000 евро.

В Мерцедес имаха доста грижи между последната свободна тренировка и квалификацията. Отборът откри теч в колата на болида на Валтери Ботас. Тъй като нямаше време да се търси какъв е проблемът обаче, в тима решиха направо да сменят задвижващата система.