Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Фантастичен резултат, ключовият момент бе на старта

Хамилтън: Фантастичен резултат, ключовият момент бе на старта

1447
0
Люис Хамилтън
снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън заяви след победата си в Гран при на Китай, че се радва на успеха след не особено гладък уикенд. Валтери Ботас финишира втори, което означаваше трети пореден двоен триумф за Мерцедес през 2019 г.

„Уикендът ми не беше особено гладък. При пристигането си не бяхме наясно къде ще се намираме спрямо Ферари. Но Валтери бе много бърз през цялото време и двойна победа в състезание №1000 е нещо много специално. Фантастичен резултат за отбора, всички се трудиха изключиха упорито. Ключовият момент бе на старта. Стратегиите бяха на ниво. Нямам представа какво ще стане в следващия старт”, заяви Хамилтън.


Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф бе доволен от успеха, тъй като в тима му не очаквали разликата в темпото спрямо Ферари да е толкова голяма.

„Страхотно е, че стартирахме състезание №1000 от полпозишън и след това контролирахме надпреварата. Много се гордея с двойното спиране в бокса. В такъв момент може да изгубиш всичко, но смените преминаха чудесно. В същото време съм изненадан, тъй като след петъка не очаквах подобно представяне в състезанието”, коментира Волф пред телевизионните камери.