Начало Избрани Хамилтън: Губим много време на правите

Хамилтън: Губим много време на правите

1720
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън завърши на шесто място след края на квалификацията на пистата Сузука. Пилотът на Мерцедес нямаше толкова добро темпо в сравнение с вчерашния ден. Тогава Ръсел и Хамилтън заеха първите две позиции на мокрото японско трасе.

Днес времето бе сухо и без валежи от дъжд. От Мерцедес още вчера заявиха, че очакват сериозни трудности ако пистата бъде напълно суха.

Опасенията на германския отбор се потвърдиха напълно. Въпреки че е един от най-успешните състезатели на пистата Сузука, Хамилтън даде едва шесто време след финала на Q3. Седемкратният световен шампион изоставаше с почти една секунда от времето на победителя Макс Верстапен и дори бе изпреварен от Естебан Окон (Алпин).

Хамилтън смята, че липсата на добра скорост на правите му е попречила да запише по-добро време. От началото на сезона една от основните слабости на автомобила Мерцедес W13 е ниската топ скорост на прави отсечки.

„Губим много време на правите. От друга страна автомобилът е наистина добър през останалата част от обиколката. Времената ми бяха добри и нямах никакви проблеми. Въпреки това мисля, че губим около пет или шест десети само на правите. “

„Ние очаквахме това, защото имаме по-голямо крило от всички останали болиди на стартовата решетка.“

Британецът остава реалист и не вярва, че има вероятно да спечели състезанието, като се има предвид изоставането на неговия отбор от Ред Бул и Ферари.

„Това зависи от условията, които ще имаме. Ако вали може да имаме някакъв шанс. Вчера не се справихме никак зле в мокрите условия. Смятам, че и в двата случая трябва да сме малко по-близо, отколкото бяхме днес.“

„Наистина е пресилено да се опитваме да кажем, че можем да спечелим, защото тези момчета са с девет десети напред. Не можеш да спечелиш състезание, когато изоставаш с девет десети в квалификацията“, добави пилотът на Мерцедес.

От другата страна на гаража на Мерцедес Джордж Ръсел завърши едва осми. Британецът имаше някакви надежди след края на вчерашния ден, но в крайна сметка отново се сблъска с реалността когато пистата стана суха. 24-годишният състезател бе съгласен с мнението на Хамилтън относно слабостите на Мерцедес.

„В интерес на истината автомобилът се чувстваше добре. Не бяхме перфектни, но не сме и толкова далеч, колкото показваше времето за обиколка. Това беше вътрешно усещане. Губим изключително много време за обиколка на правите в сравнение с нашите съперници“, заяви Ръсел.

„Това е така през целия сезон. От друга страна смятам, че това е първата писта с дълга права, на която има и висока притискаща сила. Обикновено, когато гледате пистите с дълги прави като Спа, Монца, дори Силвърстоун- на тях се използва по-ниска сила на притискане. В същото време пистите с висока сила на притискане като Монако, Будапеща, Зандвоорт, Сингапур имат по-къси прави. Този дефицит не се забелязва в скоростта на правите, но тук наистина се прояви твърде много“, добави пилотът на Мерцедес.