Начало Избрани Хамилтън: FP2 със сигурност беше най-добрата сесия, която съм имал тази година

Хамилтън: FP2 със сигурност беше най-добрата сесия, която съм имал тази година

2675
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън бе видимо доволен след края на петъчния ден в Сингапур. Пилотът на Мерцедес намери място в топ 5 във втората свободна тренировка, която се проведе на изкуствено осветление. Хамилтън призна, че е „FP2 е била най-добрата сесия, петъчния ден с толкова приятни чувства“.

Хамилтън си постави високи цели за този уикенд. Седемкратният световен шампион вярва, че пистата Марина Бей пасва много добре на неговия болид. Британецът дори се прицели в качване на подиума в неделя

Пилотът на Мерцедес беше много близо до темпото на Ферари и в условията на дълъг пробег. Това предполага добро състезателно темпо в неделя. Отборът от Бракли традиционно е известен с много силното си и постоянно темпо в дълги серии с обиколки.

„Първата тренировка беше стабилна. Все още бяхме малко по-назад от мястото, на което искахме да бъдем, но не беше твърде зле. FP2 със сигурност беше най-добрата петъчна сесия, която съм имал тази година“, сподели Хамилтън.

„Беше хубаво да завърша петъчния ден с толкова положителни чувства. Смятам, че имаме добра платформа, върху която да надграждаме до края на уикенда в Сингапур. Това е най-доброто усещане, което съм имал в петъчен ден от началото на тази година“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън приветства и промените по пистата в Сингапур.

„Новата настилка на пистата е страхотна и направи карането още по-приятно. Организаторите свършиха невероятна работа с промените по пистата“, обясни Хамилтън.

„Премахването на четирите завоя в края на обиколката доведе до абсолютно усъвършенстване на трасето. Сега обичам да карам на тази писта повече от всякога“,  завърши Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел даде шесто време в първата тренировка и трето във втората. Младият британец също бе доволен от постигнатото през днешния ден.

„Като цяло петъкът беше много положителен за нас. Автомобилът се чувства много добре на пистата в Сингапур“, заяви Ръсел.

„Ситуацията определено се подобри при по-ниските температури на FP2, но също така се чувствах добре и при малко по-непредставителните условия на първата сесия. Времената бяха много близки. Болидът на Ферари изглеждаше бърз, особено в една обиколка. Представянето на редица състезатели в дълги серии също беше силно. В крайна сметка можем да бъдем оптимисти в началото на уикенда“, добави пилотът на Мерцедес.

Ръсел също хареса новото оформление на пистата в Марина Бей.

„Наистина се наслаждавам на новото оформление на пистата. Тази промяна финалния сектор и обиколката като цяло много по-плавни. Това на свой ред определено подобрява преживяването зад волана и би трябвало да помогне за по-добро състезание в неделя. Новата настилка на пистата в завоите от първи до пети също е подобрение спрямо преди“, допълни Джордж Ръсел.