Начало Избрани Сайнц най-бърз във втората тренировка в Сингапур, Льоклер на 18 хилядни зад...

Сайнц най-бърз във втората тренировка в Сингапур, Льоклер на 18 хилядни зад Карлос

3269
0
Сингапур, Марина Бей
снимка, Пирели

Карлос Сайнц беше най-бърз във втората тренировка в Сингапур. Състезателят на Ферари завъртя най-добрата обиколка на пистата Марина Бей за 1:32.120 мин. Втори на 18 хилядни остана съотборникът му Шарл Льоклер, докато трети бе Джордж Ръсел от Мерцедес.

Условията преди втората тренировка в Сингапур бяха сухи и горещи. Температурата на въздуха бе 30 градуса, а тази на асфалта- 37. Вероятността за валежи бе нулева. За разлика от тренировка №1, над трасето вече нямаше слънце, така че сесията бе на изкуствено осветление

Пилотите на Уилямс първи излязоха на отлично осветената писта в Сингапур. Те бяха следвани от Ръсел, Строл, Лоусън и др. Повечето състезатели заложиха на твърди гуми, докато малцина заложиха на медиум.

Сарджънт направи първата най-добра обиколка в сесията. Американецът веднага бе изместен от своите съперници. Ръсел на свой ред поведе, преди да бъде изпреварен от Алонсо и Перес. Сайнц записа най-добрата обиколка за 1:34.150 мин. с гуми медиум. Испанецът бе следван от Льоклер, Хамилтън, Верстапен, Перес, Алонсо, Ръсел, Магнусен, Лоусън и Норис. Трафикът на трасето бе доста сериозен.

Сайнц запази първото място след първите 15 мин. от FP2 в Сингапур. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:33.213 мин. Зад него се бяха наредили Алонсо, Льоклер, Ръсел, Перес, Хамилтън и Лоусън. Албон пък се оплака от проблем в автомобила и се прибра в бокса.

Льоклер подобри постижението на Сайнц в следващите минути и излезе начело. Същевременно Цунода даде трето време, докато температурата на въздуха и асфалта започна да спада. Ланс Строл пък имаше лек контакт с една от стените на пистата в Сингапур.

Сайнц и Льоклер минаха през бокса и се върнаха на пистата с меки гуми. Испанецът записа обиколка за 1:32.120 минути, докато Льоклер бе на 18 хилядни зад него. Трето време даде Хамилтън. Зад тях всички с изключение на Перес, Хюлкенберг и Сарджънт също използваха най-меките гуми на Пирели.

Сайнц запази първото място след преполовяването на втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Испанецът бе следван от Льоклер, Хамилтън, Алонсо, Ръсел, Норис, Магнусен, Ботас и Лоусън. Верстапен се бореше със своя автомобил, който не се чувстваше добре на неравната улична писта Марина Бей.

През следващите 10 минути нямаше сериозна активност по трасето в Сингапур. В гаража на Ред Бул механиците работиха по колата на Верстапен. Сайнц и Льоклер продължава да водят пред Ръсел, Алонсо и Хамилтън. Междувременно пилотите правеха състезателни симулации.

В последните минути на последната петъчна тренировка в Сингапур не настъпиха размествания в челото. По този начин Сайнц остана начело пред Льоклер и Ръсел. Четвърти и пети се класираха Алонсо и Хамилтън. Шести остана Норис, следван от Перес и Верстапен. Топ 10 допълниха Магнусен и Ботас.