Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън харесаха различни участъци от пистата в САЩ

Хамилтън и Бътън харесаха различни участъци от пистата в САЩ

67
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън се присъединиха към колегите си с похвали за най-новото попълнение в календара на Формула 1 – Съркюит ъф ди Америкас до Остин. Двамата харесаха различни участъци от трасето.

Хамилтън сподели, че намира втори и трети сектор за по-лесни, тъй като високоскоростните промени на посоката в първи изискват наистина изпипани настройки. Това означава, че е трудно да се направи обиколка без грешки от началото до края, смята пилотът, който ще продължи да търси компромис между изискванията за бързата и по-бавните части от трасето.

Първи завой вероятно изглежда по-вълнуващ отстрани, отколкото от кокпита, но със сигурност не е лесен – продължи Люис. – Там може да се дестабилизира задната част на колата или да блокираш колелата, а не е леко и да намериш перфектната траектория. Основното ни затруднение в първите тренировки бе да накараме гумите да проработят при по-ниските температури. Със сигурност можем да направим подобрения.

Бътън от своя страна определи секцията от първи до девети завой като брилянтна.

Кривите преливат една в друга и преминаването им е невероятно – особено когато автомобилът работи както трябва. Първи завой обаче е малко странен – много широк на влизане, като трети в Индия. №3 на пистата до Остин – началото на S-овете – обаче е фантастичен. По-бърз е от Бекетс на Силвърстоун. Крайно необичайно е да откриеш такива завои на модерна писта от Формула 1. Изпреварванията обаче няма да са лесни, защото ще е трудно да се задържиш достатъчно близо до колата пред себе си. Но пистата е истинско удоволствие за каране и се надявам да направим невероятна надпревара – допълни Дженсън.