Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън остават абсолютно равнопоставени до края на сезон 2012 г.,...

Хамилтън и Бътън остават абсолютно равнопоставени до края на сезон 2012 г., заяви Уитмарш

71
0
Дженсън Бътън, Люис Хамилтън
снимка: Макларън

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън ще са абсолютно равнопоставени до края на сезон 2012 г., заяви шефът на тима Мартин Уитмарш. Той бе категоричен, че договорът на Хамилтън с Мерцедес няма да повлияе по никакъв начин на отношението спрямо световния шампион за 2008 г.

– Предстоят ни шест надпревари, в които можем да победим. Ясно е, че разполагаме с най-бързия автомобил и ще се опитаме да спечелим и двете титли, като Люис остава съществена част от отбора. Добре известно е, че Макларън дава и на двамата си състезатели равни възможности. Ще работим заедно. Люис ме увери, че в момента е пилот на Макларън и е изцяло фокусиран върху това да печели с нас. Той е професионалист, каквито са и всички в отбора, така че ще се постараем да свършим възможно най-добра работа – обясни Уитмарш.

Преминаването на Хамилтън в Мерцедес бе обявено точно седмица преди началото на уикенда за Гран при на Япония. Пилотът заяви, че се вълнува много от предстоящото предизвикателство, но подчерта, че е решен да даде всичко от себе си в битката за титлата този сезон. Той е четвърти в генералното класиране, на 52 точки зад лидера Фернандо Алонсо (Ферари).

Уитмарш пък вярва също така, че Макларън могат да превърнат Серхио Перес, когото привлякоха на мястото на Хамилтън, в световен шампион.

– Имаме възможността да формираме една изгряваща звезда на Формула 1. Получаваме шанса да го превърнем в международна марка и звезда, в световен шампион, а това е вълнуващо. Дженсън се радваше на предизвикателството да се състезава с Люис, а сега се вълнува, че ще работи със Серхио. Самият той се занимава по малко с мениджмънт на пилоти. И дори ми каза, че според него сме взели съвършено вярно решение. Щедър е по дух и съм сигурен, че ще подкрепя Серхио, като същевременно двамата непрекъснато ще се опитват да се победят един друг, да спечелят, а това е начинът, по който трябва да се случват нещата в автомобилния спорт – допълни Уитмарш.