Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Ботас: Няма голяма разлика между софт и медиум в един...

Хамилтън и Ботас: Няма голяма разлика между софт и медиум в един бърз тур

789
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Отборът на Мерцедес доминира в петъчните тренировки за посветената на 70-ата годишнина на Формула 1 Гран при. Валтери Ботас бе най-бърз сутринта, а следобед с най-силно време бе Люис Хамилтън. Отборът работи основно по поведението на гумите в доста горещите условия на пистата Силвърстоун.

„Беше добър старт на уикенда. Вече знаехме много неща от миналата седмица и с няколко малки промени по настройките успяхме да постигнем прогрес, което е положително“, отбеляза Хамилтън

„Поведението на софт и медиум бе доста подобно – няма голяма разлика помежду им. Имаше известно прегряване, така че ще трябва да се внимава, за да се извлече максимумът от тях. Беше страхотно да спечеля тук миналия уикенд. Знам обаче колко силен е Валтери, а и в F1 абсолютно всичко може да се случи.“

Ботас също каза, че базовите му реглажи са били добри благодарение на работата отпреди седмица.

„Чувствах се по-удобно в колата, отколкото в състезанието или квалификацията, така че балансът е почти намерен. Днес много работихме по гумите. Изглежда няма голяма разлика между медиум и софт по отношение на скоростта в един бърз тур. Софт има проблеми във високоскоростните завои, особено при толкова високи температури и с повече гориво. Тази вечер ще прегледаме опциите си. Утре ще е интересно“, добави финландецът.

Инженерният директор Андрю Шовлин каза, че екипът е направил и някои експерименти по време на тренировките

„Знаем много за тази писта, състезавахме се тук миналата седмица, така че не бе нужно да повтаряме част от програмата. Имахме възможност да използваме това време за някои експерименти“, обясни Шовлин.