Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Мерцедес готови да подновят преговорите за нов договор

Хамилтън и Мерцедес готови да подновят преговорите за нов договор

1584
0
Тото Волф и Хамилтън, снимка: Спас Генев

Мерцедес и Люис Хамилтън са готови да подновят преговорите за нов договор. Това заяви шефът на Сребърните стрели Тото Волф. Настоящият контракт на британеца изтича след края на този сезон и засега не е подновен.

Преди няколко седмици се появиха спекулации, че преговорите между двете страни са в застой заради разногласия. Според информацията Люис е поискал заплата от 60 млн. долара на сезон и договор поне до края на 2024 г.

Докато новият шеф на Даймлер Ола Калениус бил склонен да подпише контракт с Хамилтън само до 2022 г. И при далеч не толкова високо възнаграждение. Самият Люис написа, че всъщност преговори още не са започнали.

„За последно се срещнахме на коледното ни парти, каза Волф пред Auto Motor und Sport. – Приказвахме си малко за бъдещето, но от тогава сме си говорили само чрез WhatsApp. Решихме да се оставим взаимно на спокойствие за декември и януари. През февруари ще седнем и ще дискутираме.“

Волф признава, че Хамилтън със своите качества и успехи има своите сериозни изисквания. Но според него и в Мерцедес имат своите силни страни в дискусиите, предлагайки му почти всяка година най-добрия пакет.

„Като пилот на такова ниво, Люис винаги има опции. Но същото важи и за нас, обясни австриецът. – Докато сме в състояние да направим бърза кола, винаги ще сме в позиция да избираме нашите пилоти. Но колкото и да са трудни преговорите, накрая винаги си стискаме ръцете.“