Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой е по-добър от Хамилтън и Шумахер? Само един е на абсолютния...

Кой е по-добър от Хамилтън и Шумахер? Само един е на абсолютния връх според Еди Джордан

11562
0
Аертон Сена, Hexagon Charity

Само двама пилоти във Формула 1 имат по 7 титли през кариерите си – Люис Хамилтън и Михаел Шумахер. Когато го питат кой от двамата е по-добър, Еди Джордан отбелязва, че изборът е изключително труден. Бившият собственик и шеф на отбор от Формула 1 обаче все пак има предпочитание. Освен това смята, че друг пилот е на абсолютния връх измежду състезателите.

„И двамата са уникални, което прави избора на един от тях почти шизофренично труден. Но все пак избирам Хамилтън. Люис никога не е печелил титла след катастрофа като Михаел на Аделаида през 1994 г. Престоят му в Мерцедес не е опетнен от слухове за измама. Още помня колко страда Михаел, когато тимът на Бенетон бе обвинен в нелегално използване на тракшън контрол през 1994 г. И времето му във Ферари не премина без сочене с пръсти… Всичко това не бива да отнема нищо от постигнатото от Михаел. Всъщност и двамата с Хамилтън са просто невероятни в професията си.“

„За мен обаче Аертон Сена е извън всякакви класации. Той бе магьосник в абсолютно всичко. Загина твърде рано, за да бъде оценен обективно. Щеше да завърши кариерата си с далеч повече титли, ако не беше катастрофата на Имола… Не мога да го докажа, но съм сигурен в това твърдение“, обясни 73-годишният Еди Джордан.

Междувременно управляващият спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун сподели, че Макс Верстапен ще е наследникът на Хамилтън. В отговор на питане по BBC4 кой ще заеме мястото на англичанина той каза:

„Това всъщност е лесен въпрос. Мисля, че Макс Верстапен ще е следващият на трона. В момента Формула 1 е благословена с много млади пилоти, които пробиват. Има някои брилянтни състезатели като Шарл Льоклер и Ландо Норис“, допълни Браун.