Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан от скоростта на Ред Бул

Хамилтън изненадан от скоростта на Ред Бул

2411
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън се класира трети в квалификацията за Гран при на Бразилия и след сесията изрази изненада от напредъка и скоростта на съперниците от Ред Бул. Макс Верстапен спечели полпозишъна на Интерлагос.

„За спорта е страхотно, че още един производител произвежда добри агрегати и помага на екипа си да печели. Не разбирам напълно ситуацията, тъй като имаме само по няколко задвижващи системи. Не мисля, че имаше такава разлика в скоростта по време на последния състезателен уикенд. Освен това са най-бързи в средния сектор, което означава, че имат същото ниво на аеропритискане, но очевидно сега разполагат с повече мощност. Не знам как се получава това, като се има предвид надморската височина. Но те бяха много бързи, а на нас ни предстои работа. Момчетата у дома се трудят изключително упорито за догодина“, обясни англичанинът.

Хамилтън допълни, че съботната свободна тренировка премина добре за Мерцедес. В нея той бе най-бърз

„В квалификацията обаче губехме сериозно от Макс на правите. Аз напредвах малко по малко и последната ми обиколка бе наистина толкова добра, колкото бе възможно. Усещането в колата бе чудесно, просто ни липсваше скорост на правите. Но може би утре ще сме в добра позиция. Иначе съм доволен, че се класирах между Ферари-тата. Това винаги ме кара да се усмихна.“

Люис спомена още, че според прогнозата температурата на пистата може да стигне 50 градуса по време на състезанието. Това означава, че условията в надпреварата вероятно ще са напълно различни не само от тези в петък, но и от съботните.

Валтери Ботас остана пети, като каза, че нещо просто му липсвало за по-предно класиране. Той ще е четвърти на стартовата решетка заради наказанието на Шарл Льоклер.

„Имах известни грижи в третата тренировка, там доста поизостанах. В квалификацията обаче постепенно намалявах разликата. В Q3 почувствах, че няма какво повече да извлека от автомобила. Обиколките ми бяха доста добре. В колата останаха може би няколко стотни от секундата, но това не бе достатъчно, за да се боря за полпозишън“, заяви Ботас.

„Ще стартирам състезанието от втора редица. В надпреварите вървим добре, но Ред Бул също изглеждаха силни в дълги серии. Сигурен съм, че ще е вълнуваща битка.“