Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън карал със затворено око, според Розберг проблемите им могат да се...

Хамилтън карал със затворено око, според Розберг проблемите им могат да се решат

40
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

На Люис Хамилтън се наложило да кара със затворено едно око на моменти по време на Гран при на Монако.

Това обясни самият пилот, който финишира втори в надпреварата – зад съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. Отношенията между двамата рязко се влошиха вчера, когато немския пилот допусна грешка в края на Q3, излетя от пистата и опропасти (заради жълтите знамена) последните бързи обиколки на пилотите, намиращи се на трасето, включително тази на англичанина.

В днешната надпревара сблъсъци между състезателите на Мерцедес нямаше. Хамилтън през по-голямата част от надпреварата поддържаше темпото на Нико и вървеше плътно зад него. След това проблемът със зрението го забави и Даниел Рикирадо дори го настигна, но Люис опази второто място. След финала на въпрос дали проблемите между него и Розберг могат да бъдат разрешени, той заяви:

Не мога да ви отговоря.

Според Нико няма нещо, което да не може да бъде преодоляно помежду им. Той повтори, че нещата са обсъдени подробно, с Хамилтън се познават отдавна и винаги сядат, за да дискутират нещата и да продължат напред.

Точно това и ще направим – допълни Розберг.

Според Хамилтън единственият му шанс да победи Нико в Монако е била стратегията:

Вече няма значение, но след като потеглихме така, имаше вариант само в боксовете. Колата за сигурност излезе в перфектен за него момент, мен ме сполетя малшанс. Мисля, че имаме правило, според което пилотът на по-предна позиция има предимство при спирането в бокса, мисля, че е заради това.

Що се отнася до проблема със зрението, то Хамилтън обясни, че нещо е влязло под визьора му, но не бе сигурен какво точно.

Карах с едно затворено око, което си е направо невъзможно. През бавните завои го затварях и това влоши ситуацията. Пет обиколки преди финала се изчисти и успях да остана пред Даниел – допълни той.