Начало Избрани Хамилтън мисли да добави фамилията на майка си към своята

Хамилтън мисли да добави фамилията на майка си към своята

2034
0
Кармен Ларбалестиър и Люис Хамилтън
Кармен Ларбалестиър и Люис Хамилтън, снимка ATP

Хамилтън мисли да добави фамилията на майка си към своята. Седемкратният световен шампион е готов да промени името си в чест на своята майка Кармен Ларбалестиър.

Пилотът на Мерцедес иска да смени името си, за да може майка му да продължи да носи фамилията си като част от състезателното наследство на седемкратния световен шампион. 37-годишният състезател разкри, че е в процес на смяна на своето име и се надява, че това ще се случи в най-скоро време. 

От началото на кариерата си Хамилтън се състезава с фамилията на своя баща Антъни. Въпреки това изглежда, че това ще се промени в близко бъдеще.

По време на тазгодишното изложение в Дубай, пилотът на Мерцедес обясни, че не разбира защо при сключване на брак, не се позволява на жената да продължи да носи своята фамилия, докато децата носят фамилното име на бащата. Британецът бе придружен от своята майка по време на церемонията, която го посвети в рицарство.

Хамилтън казва, че гордостта и от двете страни на неговото семейство го кара да направи тази промяна.

За семейството ми би означавало много [спечелването на осма титла]. Въпреки това за мен би означавало много, ако знам, че наистина се гордея с името на семейството ми- Хамилтън, каза той пред медиите.

Може би никой от вас не знае, че фамилното име на майка ми е Ларбалестиър. Искам да добавя нейната фамилия към моята.“

Не разбирам напълно идеята при сключване на брак. Тогава жената губи своята фамилия и приема тази на своя съпруг.

Наистина искам майка ми да продължи да носи името Хамилтън. Надявам се това да се случи скоро„, завърши Люис Хамилтън.

Междувременно бившият съотборник на Хамилтън в Макларън Дженсън Бътън се ожени за дългогодишната си приятелка Бритни Уорд. Това е втори брак за бившия пилот на Уилямс, БАР, Хонда, Браун GP и Макларън. Преди това той бе женен за японския модел Джесика Мичибата.