Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Много е вероятно Льоклер да е прав по отношение предимството на...

Хамилтън: Много е вероятно Льоклер да е прав по отношение предимството на Ред Бул

8371
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Има голяма вероятност Шарл Льоклер да е прав по отношение на това, че ще е много трудно тимът на Ред Бул да бъде настигнат от някои от съперниците му в F1 преди промяната в правилата за 2026 г., заяви Люис Хамилтън. Пилотът на Ферари каза, че авансът на екипа от Милтън Кийнс в надпреварите е огромен.

„Ще е много, много трудно да ги настигнем преди промяната на правилата. Авансът на Ред Бул е значително по-голям в надпреварите, отколкото в сесиите за разпределение местата на грида. Затова всички се трудим по състезателното си темпо, защото в това отношение Ред Бул просто е страшно напред“, коментира Льоклер.

Хамилтън бе попитан дали предимството на Ред Бул е непреодолимо чак до 2025 г.

„Скоро няма промяна в правилата, но се надявам да не е така. Факт е, че те са много напред. Най-вероятно са започнали да работят по колата си за догодина преди месеци и преди всички останали. В шампионата са напред със 100-200 точки и е много, много вероятно Шарл да е прав. Догодина ще имаме доказателство дали ние можем нещо да сторим“, отговори Хамилтън

„По принцип на пистата винаги учим все нови и нови неща за характеристиките на въздушния поток, как работи колата, когато духа, какво е поведение във високо-, средноскоростни и бавни завои, как да работим с гумите. Непрекъснато се работи и се намират нови неща за различните нива на аеропритискане. Аз лично разбирам постоянно нещо ново, когато съм в колата. Как да използваме гумите или двигателя по различен начин, горивото също“, каза още Хамилтън.

Във Формула 1 от известно време се задава въпросът дали Ред Бул и Макс Верстапен ще успеят да спечелят всички надпревари до края на сезона. От състезателната 2023 г. остават 10 старта. Втората част от нея започна този уикенд в Нидерландия. Карлос Сайнц е убеден, че това едва ли ще се удаде на тима от Милтън Кийнс въпреки превъзходството на писта.

„Не вярвам, че Макс ще спечели всичко до края на сезона. Знам, че медиите имат подобни драстични и драматични предвиждания. Очевидно е, че съм наясно със собствените си шансове и възможности, но все още има надежда Ферари да спечели победа този сезон и аз да съм този, който да я вземе. Никой не е перфектен. Ред Бул може да сбърка в някакъв момент“, каза Сайнц

„Аз започвам работата си всеки състезателен уикенд с мисълта, че трябва да съм в позиция да взема каквото те изтърват. Така съм настроен. Фокусът ми е върху това да се възползвам от всяка предоставила ми се възможност, защото дори в годините на най-голямата си доминация Мерцедес, Ред Бул и Ферари са имали по някое състезание, в което някой друг е печелил, нещо се е случвало. Един пилот живее с тази мотивация през подобни сезони. Както и с твърдата убеденост, че трябва да се бори за подиуми, топ 5 и т.н.“, добави още Сайнц.

Нидерландия обаче едва ли ще е мястото, където Ферари ще получи шанс за нещо съществено. Изявлението на испанския пилот на Скудерията бе направено преди петъчните свободни тренировки на пистата Зандвоорт. Темпото на SF-23 досега е такова, че Сайнц има опасения дали изобщо ще стигне до Q3.

„За съжаление не изглеждаме особено конкурентоспособни тук. Мисля, че видяхме нещо подобно в Унгария. На изискващи по-високо аеропритискане писти поради някаква причина нямаме достатъчно такова в сравнение с останалите екипи. Ще ни трябва много голяма стъпка напред ако искаме да водим битка за подиум в неделя. Има какво да подобрим, но поглед пак към Унгария сочи, че там се борехме да влезем в Q3“, допълни Сайнц.