Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън много щастлив след победата в квалификацията, Ботас разочарован от третото място

Хамилтън много щастлив след победата в квалификацията, Ботас разочарован от третото място

3536
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Пирели

Люис Хамилтън спечели квалификацията за утрешния спринт на пистата Интерлагос. Това бе първа победа в квалификационна сесия за британеца от Гран при на Унгария насам. Въпреки това седемкратният световен шампион смята, че Верстапен все още е реална заплаха и нещата могат много бързо да се преобърнат. Също така неговият двигател бе сменен малко преди първата свободна тренировка, което означава, че ще потегли 5 места назад от резултата си в спринтовата квалификация. 

„Щастлив съм да се върна обратно в Бразилия. Предполагам, че цветовете на Сена много ми помогнаха за този резултат. Екипът работеше безотказно. Преминавайки от едно състезание към друго всички бяхме мног уморени след такова дълго пътуване. Много съм доволен от постигнатия резултат. Надявам се да задържим доброто си темпо и през следващите дни“, сподели Хамилтън.

„Макс все още е много бърз. Очаква се да започне надпреварата от първа позиция. Ще дам всичко от себе си, за да го догоня. Надявам се условията на пистата да добри“, каза Люис Хамилтън.

В същото време неговият съотборник Валтери Ботас не бе доволен от третото място. Финландецът нямаше отговор на темпото на своя съотборник и не успя да намери място на първа редица.

„Беше малко сложно в първата тренировка. Не се чувствах напълно комфортно в колата. Основните места, където имах проблеми бяха първите два завоя и правата след тях. Така че не съм напълно доволен от времето си. Въпреки това очаквам интересна спринтова квалификация и ще опитам да мина пред Макс“, заяви Ботас.

Малко след края на сесията стана ясно, че колата на Хамилтън е при стюардите за разследване на техническо нарушение с DRS. В случай на евентуален проблем това може да се окаже решаващо за съдбата на титлата.