Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън може да си тръгне по средата на сезона, настоява Вилньов

Хамилтън може да си тръгне по средата на сезона, настоява Вилньов

4410
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви по време на уикенда в Имола, че няма никакво намерение да напуска Мерцедес, но това не пречи на коментатори да продължат да обсъждат дали седемкратният световен шампион ще изкара сезон 2022. Жак Вилньов настоя след надпреварата за Гран при на Емилия Романя, че Хамилтън все пак може да си тръгне. Ситуацията заприлича на периода от края на Гран при на Абу Даби в средата на декември 2021 г. до началото на февруари тази година. Тогава Хамилтън не коментираше и не пускаше нищо в социалните мрежи. Това бе повод за анализи дали изобщо ще се върне във Формула 1. В един от първите си коментари след това самият пилот изрично посочи, че в нито един момент не е казвал, че ще спре да се състезава.

„Въпросът дали Люис ще изкара сезона ще бъде повдигнат“, заяви Вилньов

„Междувременно Мерцедес трябва да се научи сега как да губи. Джордж Ръсел върши добра работа, но е научил как да се справя в Уилямс, докато Хамилтън винаги е имал за какво да се бори. На Имола не изглеждаше достатъчно агресивен. Не е лесно да си начело на Мерцедес в момента. Кого бихте избрали на мястото на Тото Волф: мегазвездата си, емблемата на тима, подобрилият какви ли не рекорди шампион с международен имидж, струващ огромни пари? Или ще развиваш колата за обещаващия талант?“

„Толкова голяма звезда като Люис е чудесна част от тима, когато печелиш. Но ако това не се случва, неодобрението е още по-голямо. Един шампион няма право да е неконкурентоспособен. Имало е изненади в миналото. Случвало се е някои шампиони да заявят, че просто им стига толкова и да си тръгнат“, каза още Вилньов

Хелмут Марко, който днес навършва 79 години, не пропусна да подхвърли, че Хамилтън може би е изтървал момента да сложи край на кариерата си. Според Ралф Шумахер седемкратният световен шампион нищо не е изпуснал.

„Той вероятно се чуди защо Ръсел е по-бърз от него. Ако нещата продължават така, ще стане интересно. Може дори да настъпи промяна в йерархията на отбора. Но съм далеч от това да казвам, че Хамилтън е пропуснал момента да се оттегли. Новите коли изискват известна адаптация, а той не е свикнал с подобно нещо“, е мнението на бившия F1 пилот, който понастоящем е експерт за немския Скай Спортс.