Начало Избрани Хамилтън: Никога не съм казвал, че ще спра да се състезавам

Хамилтън: Никога не съм казвал, че ще спра да се състезавам

4086
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън никога не е имал намерение да спре да се състезава след финала на сезон 2021. Седемкратният световен шампион призна, че е трябвало да направи крачка назад, за да се справи по-добре със събитията от надпреварата в Абу Даби. Тогава той загуби световната титла при драматични и противоречиви обстоятелства. 

Хамилтън доминираше през по-голямата част от Гран при на Абу Даби. Броени обиколки преди финала Николас Латифи катастрофира в третия сектор на трасето. Това предизвика появата на кола за сигурност. Пилотът на Мерцедес реши да остане на пистата, докато Макс Верстапен сложи нов комплект меки гуми. След рестарта на състезанието в последната обиколка състезателят на Ред Бул атакува Люис и триумфира в световното първенство.

Веднага след края на спорното състезание Мерцедес подадоха два протеста, които бяха отхвърлени от стюардите. Германският отбор заплаши да подаде жалба, но после се отказа от тези намерения и призна титлата на Макс Верстапен. Въпреки това Хамилтън и Тото Волф не присъстваха на предварителната фотосесия и гала церемонията по награждаване на ФИА в Париж.

Преди няколко седмици 37-годишният състезател наруши мълчанието си в социалните мрежи и присъства на представянето на новия автомобил на Мерцедес през вчерашния ден. 

„Очевидно беше труден период за мен. Това беше момент, в който наистина имах нужда от крачка назад, за да се съсредоточа върху себе си“, каза Хамилтън пред медиите по време на събитието на Мерцедес.

„Около мен бе моето семейство, което създаваше страхотни моменти.“

За първи път Хамилтън говореше открито за случилото се в последното състезание на Яс Марина. Но беше ясно, че той вече гледа напред и е оставил зад гърба си случилото се в средата на декември миналата година.

„В крайна сметка стигнах до момент, в който реших, че ще атакувам отново. Влизам в новия сезон, работейки със страхотни хора като Тото и Джордж“, обясни британецът.

„Вълнуващо е да видиш каква енергия внася в отбора Джордж Ръсел. Вече я усещам около мен и всички други в отбора. Със сигурност сезонът ще бъде вълнуващ.“

„Обичам да правя това, което обичам. За мен е голяма привилегия да работя с тази голяма група хора. Чувствам се като част от семейство, част от екип, работещ за постигането на обща цел. Няма по-хубаво чувство от това.“

Малко след края на Гран при на Абу Даби се появиха слухове за евентуалното оттегляне на Хамилтън. Британецът остана разочарован от отсъжданията по време на надпреварата. Въпреки това той и Волф заявиха, че това никога не е била реална възможност, дори и ако Майкъл Маси бе останал в ролята на състезателен директор.

„Никога не съм казвал, че ще спра да се състезавам“, категорично заяви Люис Хамилтън.

Шефът на Мерцедес Тото Волф каза, че подкрепя промените в ръководството на F1, които наскоро бяха обявени от президента на ФИА Мохамед Бин Сулайем. Също така предупреди, че Хамилтън ще се завърне по-силен от всякога.

„Никога не съм го виждал по-решителен“, коментира Волф, запитан за реакцията на Хамилтън след последните събития.

„Люис е най-добрият пилот на света. Със сигурност ще се завърне по-силен от всякога. Той е влюбен в спорта. Готови сме да преследваме победи и световния шампионат. Хамилтън мисли по правилния начин“, завърши Тото Волф.

Хамилтън и Ръсел направиха няколко обиколки с новата кола на пистата Силвърстоун.