Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надяваме се стратегията ни да проработи

Хамилтън: Надяваме се стратегията ни да проработи

73
0
Люис Хамилтън,Макларън,Сингапур

Въпреки чудесното представяне на Себастиян Фетел до този момент, все пак в квалификацията Люис Хамилтън успя да постигне чудесен резултат и по този начин да запише четвърта поредна първа позиция за екипа на Макларън.

„Момчетата свършиха чудесна работа през целия уикенд“, заяви Хамилтън на пресконференцията след финала на квалификацията. „Нямахме идея, къде ще сме в сравнение с конкурентите ни, защото Себастиян бе изключително бърз във всички свободни сесии. Изключително съм щастлив, че успяхме да извадим подобно време от колата в решаващия момент.

Тук е много трудно да се направи чиста обиколка. Трябва да намериш точния отрязък от време и затова дори в първата част бе може би най-трудно. Гумите трябва да са загрети в необходимия температурен прозорец, иначе просто нямаш никакво сцепление. В същото време те не трябва да бъдат претоварени преди да направиш решителната си обиколка. А първите ми опити с меките гуми определено не бяха добри.

За радост направих чудесна обиколка в точното време. В състезанието определено всички ще имаме проблеми с гумите, защото те тук са сериозно натоварени и се износват бързо.

Надяваме се да направим добър старт и да поведем. Надяваме се стратегията, която изберем да проработи оптимално.“