Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква подобрение във формата на Мерцедес след Монца

Хамилтън очаква подобрение във формата на Мерцедес след Монца

27
0
2013,Люис Хамилтън,Мерцедес,Спа

Люис Хамилтън очаква Мерцедес да са по-конкурентоспособни на писти, изискващи по-високо ниво на аеропритискане, за разлика от трасетата Спа и Монца.

Пилотът на Мерцедес спечели четвърти пореден полпозишън в квалификацията за състезанието в Белгия, но в самата надпревара темпото му не бе толкова добро и той бе изпреварен от Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо. За сравнение на пистата Хунгароринг, изискваща повече притискане, Хамилтън спечели убедителна победа, водейки от старта до финала.

Имаме определен аеродинамичен пакет за тези две писти (Спа и Монца) и се придържаме към него. Той или работи, или не. Може да се подобрим в следващото състезание или да се намираме на същото място. Със сигурност няма да сме по-зле. След това ще имаме пакета за високо притискане, с който бяхме и на предишните състезания, но би трябвало да е подобрен. Заради това се надявам да сме по-конкурентоспособни от тогава нататък. Очаквам двамата пред мен (Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел, б.а.) да са фаворити и за следващото състезание, освен ако не отключим повече скорост в права линия. Става въпрос за цялостно добро представяне. Просто се опитваме да разберем къде загубихме. Мисля, че момчетата ще работят в следващите няколко дни, за да разберем къде бяхме по-бавни. По-специално Червената вода и правите бяха слабите ни места – обясни Хамилтън.

В момента той се намира на трето място в генералното класиране при пилотите (на 58 точки зад водача Себастиан Фетел), след като изпревари Кими Райконен в подреждането, заради отпадането на финландеца от последното състезание. Англичанинът вярва, че все още има шанс за титлата, въпреки че Фетел продължава да взима повече точки от конкурентите си.

Това е огромна разлика. Радвам се, че увеличихме преднината си (в шампионата при конструкторите) пред Ферари и че съм трети (при пилотите), така че дойдох и направих това, което планирах. Но е трудно, когато той (Себастиан Фетел, б.а.) се откъсва с темпото, с което понякога го прави (в състезание). Той просто има феноменална кола от много време, върши си работата и това е идеалният пакет. Но ние имахме някои много силни състезания и сме завършвали пред него преди, така че не означава, че не можем да го направим в следващите надпревари. Но се доближаваме все повече до момента, в който трябва да завършваме пред него във всяко едно състезание, за да наваксаме разликата – коментира Люис.