Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз от пилотите с болиди за 2009-та на Херес днес

Хамилтън най-бърз от пилотите с болиди за 2009-та на Херес днес

44
0

Себастиен Бурде се погрижи Торо Росо да останат на върха и в третия ден от тестовете на пистата Херес в Испания. Днес пилотът пое щафетата от съотборника си Себастиен Буеми, който тестваше за отбора до вчера. Французинът постигна днес време от 1:18.493, след като завъртя цели 126 обиколки на испанската писта зад волана на миналогодишния STR3.

Най-бързият пилот с болид, спецификация 2009, за днес е световният шампион Люис Хамилтън. Зад волана на Макларън МР4-24, британецът направи 93 обиколки. Сутринта, Хамилтън се бе концентрирал върху аеродинамични настройки и намиране на добър баланс, след което той посвети останалата част от деня на дълги серии от обиколки. Денят бе особено продуктивен за Макларън, след като от тима успяха да получат доста ценна информация, тествайки своята KERS система.

„Днешният тест ми даде възможността за първи път да карам MР4-24 при топли и сухи условия и аз съм доста окуражен от това, което почувствах. Чувствам колата силна и в интерес на истината доста близка до миналогодишната. Не ми отне много време да свикна с новите бутони в кокпита, но най-големият тест за всички сега е да разберат как работят сликовете преди да дойде време за първото състезание от сезона”,
обясни Хамилтън.

Пилотът на Pед Бул Себастиан Фетел зае трето място през днешния ден, а след него се наредиха Kазуки Накаджима c Уилямс и Фернандо Алонсо с Рено.

Утре тестовете на Херес продължават.

Ето и резултатите от днес:

1. Себастиен Бурде, Торо Росо, 1:18.493
2. Люис Хамилтън, Макларън, 1:20.737
3. Себастиан Фетел, Ред Бул, 1:20.738
4. Казуки Накаджима, Уилямс, 1:20.898
5. Фернандо Алонсо, Рено, 1:21.307