Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз след края на първата сесия в Бахрейн

Хамилтън най-бърз след края на първата сесия в Бахрейн

31
0
Бахрейн,Фелипе Маса,Ферари

Люис Хамилтън от екипа на Макларън бе най-бърз в първата свободна тренировка в Бахрейн. Втори остана Себастиян Фетел с Ред Бул, а трети е Пол ди Реста, който бе единственият пилот използвал меки гуми.

Тренировката започна при съвсем очаквани условия. На пистата бе горещо и прашно, въпреки че малко преди началото домакините полагаха усилия да почистят трасето с наличната техника. Температурата на въздуха бе 27 градуса, а тази на трасето достигна до 42 в края на тренировката.

В началото както обикновено всички пилоти започнаха сесията с инсталационни обиколки. В екипът на Уилямс Валтери Ботас заместваше Бруно Сена като част от договора си.

Както се очакваше най-големият проблем на пилотите бе намирането на достатъчно сцепление. Особено сериозни бяха проблемите на пилотите на Ферари. И двамата се оплакваха от проблеми с гумите, като на задните крила на колите на Скудерията отново можеше да се види аеро боя.

В крайна сметка най-бърз след изтичането на първият час и половина бе Люис Хамилтън. Пилотите на Макларън отново изглеждаха най-стабилни. Програмите на двамата обаче бяха различни. Времето на Хамилтън от 1:33,572 мин бе с близо 0,7 сек по-добро от това на Бътън, който се класира пети. На втора позиция завърши Себастиян Фетел от екипа на Ред Бул, при когото пък се забеляза използването на аеро боя върху предното крило. Световният шампион остана на 0,3 сек зад първия.

Трети се класира Пол ди Реста. Пилотът на Форс Индия бе единственият пилот на трасето, който използва меките гуми в първата сесия. Именно с тях в края на сесията той постигна третото си време. Доброто представяне на екипа бе потвърдено от Нико Хюлкенберг, който дълго време бе в челото на класирането, след като бе първият постигнал най-добър резултат. Германецът в крайна сметка остана шести.

В екипа на Мерцедес също потвърдиха добрата си форма от Китай. Победителят от Шанхай, Нико Розберг завърши четвърти. В програмата му влизаха дълги излизания на пистата, в които освен обичайната вече висока максимална скорост, той постигаше и константни времена. Михаел Шумахер завърши на седма позиция, а десетката се допълни от съотборника на Фетел в Ред Бул, Марк Уебър и от пилотите на Лотус, Кими Райконен и Ромен Грожан.

Във Ферари постиженията в никакъв случай не бяха окуражаващи. Алонсо се класира 13-и, на близо 1,9 сек зад водача, а Фелипе Маса бе 15-ти.

Втората тренировка започва в 14 ч.