Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в първата тренировка в Унгария

Хамилтън най-бърз в първата тренировка в Унгария

63
0
Люис Хамилтън

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън беше най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Унгария. Победителят от последното състезание в Германия зададе темпото на сухата писта Хунгароринг с време 1:23.350 мин.

Англичанинът изпревари с 0.214 сек. световния шампион Себастиан Фетел с Ред Бул. Трети резултат в сесията записа Фернандо Алонсо с Ферари, а четвърти се нареди вторият пилот на Ред Бул Марк Уебър.

Дженсън Бътън и Фелипе Маса заеха съответно пета и шеста позиция и така отново тритр водещи отбора завършиха най-отпред в таблицата с времената.

Тест пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг, който замества в сесията титуляра Адриан Сутил, първи записа бърза обиколка, а след това свали времето си до 1:28.286 мин. Резултатът му постепенно беше подобрен с цяла секунда от Себастиен Буеми с Торо Росо, чийто екип отбелязва стотната си Гран при под това име.

Бътън първи излезе на писта от водещите пилоти и бързо свали граница до 1:25.697 мин. Веднага към него се присъедини съотборникът му в Макларън Хамилтън и двамата започнаха да си разменят водачеството във времената.

Победителят от Гран при на Канада се оттегли като лидер в бокса с първо време под 1:25 мин., последван и от Хамилтън, а механиците поставиха новите аеродинамични елементи и дуфузор на двата Макларън-а.

Денят за Фернандо Алонсо не започна по най-добрия начин и екипът му трябваше да се справи с малко възпламеняване в задната част заради прегряване, но без проблеми подобри резултата на британците в серия обиколки с постоянни бързи времена.

Испанецът, който кара със старото предно крило на Ферари, записа 1:23.642 мин. в средата на тренировката, независимо от появата на двата Ред Бул-а на пистата. Малко по-късно Фетел направи дълга серия обиколки и подобри с десета резултата на Алонсо, но мина напряко през пети завой.

Последните бързи обиколки дойдоха чак 20 минути преди края на тренировката. Тогава Хамилтън записа най-добрия резултат с 1:23.350 мин. и оглави таблицата с времената преди следобедната сесия, а Фетел остана на 0.214 сек. зад него. Англичанинът можеше да подобри още резултата си, но в края на обиколката си с най-добри първи и втори сектор беше блокиран от Хайме Алгерсуари.

Алонсо, който направи най-много обиколки от претендентите за титлата – 29, остана трети с пасив от 0.292 сек. спрямо Хамилтън. Уебър завърши четвърти, но можеше и да е по-напред, ако не бе загубил време в бокса заради счупеното предно крило при високото качване на бордюра в завой девет и последвалия лек удар в мантинелата.

Пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер се наредиха седми и осми, разделени от 0.119 сек., а първата десетка допълниха Серхио Перес със Заубер и Виталий Петров.

Съотборникът на руснака в Рено Бруно Сена, заменил за тренировката титуляра Ник Хайдфелд, даде 15-о време с изоставане на 0.7 сек. от резултата на Петров.