Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е притеснен от връщането на Шуми

Хамилтън не е притеснен от връщането на Шуми

30
0

В събота Люис Хамилтън предупреди тези, които се надяват с Михаел Шумахер да се върнат времената от неговото господство, да се замислят отново.

Няма съмнение, че настоящият световен шампион има страхотен респект към седемкратния световен шампион, но същевременно престоят на британеца във Формула 1 му гарантира, че няма да бъде уплашен от завръщането на 40-годишния пилот, който не се е състезавал от три години.

„Идвайки през тази част от сезона, Михаел определено няма предимство, тъй като няма опита, който имат другите“ – казва Хамилтън. „Би било нечестно, ако аз бъда прекалено екзалтиран от това, че съм завършил пред него, тъй като това е първото му състезание за сезона.“

През изминалата седмица Шумахер изкара два дни в тестове с картинг, за да симулира силите, генерирани във Формула 1. И междувременно въпреки липсата си на достатъчна подготовка, германецът се очаква да получава по 1 млн. евро на състезание и по още толкова за всяка победа.

„Въодушевен съм от завръщането на Михаел във Формула 1″ – признава Хамилтън. „Той е един от най-великите пилоти във Формула 1 – легенда – и за мен би било чест и привилегия да се състезавам срещу него. Целият свет ще гледа към него. Не съм разговарял с Михаел, но нямам търпение да се срещна с него на пистата.“