Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е сигурен какво е състезателното темпо на F1 W14, Мерцедес:...

Хамилтън не е сигурен какво е състезателното темпо на F1 W14, Мерцедес: Пето място бе максимумът в квалификацията

1912
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън се класира пети, а съотборникът му в Мерцедес Джордж Ръсел бе 11-ти в квалификацията за Гран при на Австрия. Тъй като уикендът на пистата Ред Бул Ринг е със спринт, сесията се проведе в петък следобед след само една тренировка за подготовка. Хамилтън сподели, че не е сигурен какво точно е състезателното темпо на неговия F1 W14.

„Квалификацията бе трудна, но за щастие я преодоляхме. Тази писта винаги е била предизвикателство за колата ни в миналото и това си пролича и този път, така че съм доволен от петото място. Това е добра, стабилна позиция“, посочи седемкратният световен шампион.

„Не съм още съвсем сигурен в какво положение сме по отношение на състезателното темпо. Може би сме трети или четвърти по скорост“, продължи Хамилтън

„Опитваме се да се съсредоточим върху себе си и ще продължим да работим упорито, за да се справим както трябва и в спринта в зависимост от метеорологичните условия и температурите“, каза още той.

Джордж Ръсел бе разочарован, че отпадна след Q2, но призна, че просто не е имал необходимата скорост

„Не бяхме достатъчно бързи. От първите обиколки в тренировката нямах съвсем добро усещане в колата“, обясни по-младият англичанин.

„Очевидно е, че ще е сложно да преминем директно към спринта, тъй като няма време да се правят необходимите промени. Ще видим какво бихме могли да направим и доколко бихме могли да постигнем прогрес за спринтовата квалификация. 11-ти очевидно не е най-добрата стартова позиция за неделя, но сме постигали някои добри резултати и от по-задни места тази година. Затова се надявам, че ще успее да си пробием път напред по време на надпреварата“, допълни Ръсел.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин отбеляза, че при тази скорост на F1 W14 петото място на Хамилтън е бил възможният максимум за екипа

„Имахме проблеми със сцеплението при висока скорост и заради това губехме време в квалификацията. Джордж имаше особено трудна сесия. Нямаше увереност в поведението на задната част, за да натисне наистина сериозно. При Люис нещата бяха по-добре. Болидът обаче не е достатъчно бърз и петото му място бе максимумът, който можехме да очакваме“, каза оперативният шеф на Мерцедес.

„Надяваме се в дълга серия нещата да са по-добре, отколкото в един бърз тур. Първо обаче ни предстои квалификацията за спринта, а има шанс тя да е на мокро“, добави Шовлин.