Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън не е зарязал, нито подарил трофея за третото място в...

Люис Хамилтън не е зарязал, нито подарил трофея за третото място в F1 шампионата за сезон 2023

4192
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: ФИА

Люис Хамилтън нито е зарязал, нито подарил на случаен фен трофея за третото място в световното първенство на Формула 1. От Мерцедес направиха уточнение, че седемкратният световен шампион е оставил приза на ФИА, които да го изпратят на тима му.

Церемонията по раздаването на купите за сезон 2023 в администрираните от ФИА шампионати се състоя в петък вечер в Баку, Азербайджан. Хамилтън присъства на церемонията и получи трофея за третото си място в тазгодишното първенство на Формула 1. Ден след галата в социалните мрежи се заговори, че англичанинът зарязал купата и си тръгнал без нея. Слухът бе тиражиран от Моторспорт Магазин, подкрепен със снимка на трофея на празна маса.

Според публикацията по този начин Хамилтън изразил недоволството си от федерацията. Преди галата той критикува ФИА заради проверката на недоказана размяна на информация между човек от ФОМ и шеф на отбор от Формула 1

Обърна внимание на отношението към Сузи Волф и засегна други въпроси около ФИА. След това онлайн се появи фен, твърдящ, че Хамилтън подарил трофея.

Накрая от Мерцедес направиха уточнение, за да спрат спекулациите относно съдбата на купата.

„Непосредствено след слизането си от сцената Люис Хамилтън прие предложението на официалните лица трофеят да бъде изпратен на отбора. Купата бе оставена на грижата на хората от ФИА, точно както се случваше и на предишни церемонии. Потвърждаваме, че Люис не е подарявал никому трофея, каквато спекулация се появи“, се казва в изявлението на Мерцедес

Прибирането на трофеите от отборите е обичайно във Формула 1. По време на сезон 2023 Кристиан Хорнер от Ред Бул сподели, че в Милтън Кийнс са купили нови витрини и ще ги подреждат по време на зимната пауза. Макларън съхранява купите в технологичния си център в Уокинг. Някои от тях са изложени на прочутия „Булевард“, свързващ отделните департаменти в сградата. Пилотите рядко имат възможност да запазят оригиналите. По-често получават копия на трофеите.