Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не можах да извлека пълния потенциал на колата

Хамилтън: Не можах да извлека пълния потенциал на колата

1737
0
Люис Хамилтън, Валтери Ботас, Себастиан Фетел
Люис Хамилтън, Валтери Ботас и Себастиан Фетел; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън изостана от съотборника си Валтери Ботас в квалификацията за Гран при на Испания. Той ще е на първа редица до финландеца за утрешния старт на пистата Каталуния.

„Валтери свърши фантастична работа. Той бе бърз през целия уикенд. Аз мисля, че просто не успях да направя достатъчно добра обиколка. Последните турове в Q3 не бяха силни. За тима резултатът е страхотен, а утре ще се опитаме да го превърнем в двойна победа”, каза англичанинът.

„Не бях достатъчно бърз и не можах да извлека пълния потенциал на колата”, допълни Хамилтън

„Борех се с автомобила в сесиите досега, така че ще прегледам детайлите, за да разбера как да подобря темпото си. Темпото ни в дълги серии изглеждаше чудесно и се надявам утре да сме силни. Стартовете ми досега през годината бяха прилични. Дано това продължи и в неделя, тъй като на тази писта не е лесно да се изпреварва.”

Валтери Ботас каза, че във всеки тур в квалификацията е постигал напредък

„Това е най-добрият ми старт на сезон във Формула 1 като представяне в квалификации. Но нещата не зависят само от съботите. Те са супер важни, но такова е и представянето в надпреварите. Според мен стартът ще си остане ключов момент, но е само един от факторите. Тук разстоянието до първия завой е сред по-дългите в календара, така че потеглянето определено ще е важно. Съществува и ефектът на изтегляне за колите назад. На писта, където е трудно да се изпреварва, стартът и преминаването на първи завой със сигурност ще имат значение”, сподели финландецът.

„Според мен колата ни е много силна тук, особено в третия сектор. Това се дължи на отбора – благодаря на всички в Бракли и Бриксуърт. Много неща могат да се случат в неделя. И двамата с Люис искаме да спечелим, така че нямам търпение за твърда и честна битка.”