Начало Избрани Хамилтън не очаквал да бъде на подиума в Канада

Хамилтън не очаквал да бъде на подиума в Канада

2638
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Венелин Николов

Люис Хамилтън завърши на подиума в Гран при на Канада. Британският пилот определи своя автомобил като „лош“ след края на петъчните тренировки. Въпреки всички проблеми, Мерцедес може би вижда светлина в края на тунела, тъй като W13 на Хамилтън имаше силно състезателно темпо. За пореден път немският тим взима голям брой точки, като се има предвид огромното им изоставане от Ред Бул и Ферари след старта на сезон 2022 в F1.

Жил Вилньов е една от най-успешните писти за Хамилтън. Седемкратният световен шампион има седем победи и шест полпозишъна в Канада. Въпреки че не успя да удължи този рекорд, Хамилтън е потресен от третото място. Това подчертава колко трудни са били последните няколко месеца за всички в Мерцедес.

Тук имахме страхотна публика. Страхотно е да се класираш на трето място, защото тази година имаме такава голяма битка с автомобила. Като отбор останахме фокусирани и не се предадохме. Ред Бул и Ферари са малко прекалено бързи, но ние се приближаваме към тях. Трябва да продължим да натискаме и да се надяваме, че в крайна сметка ще се борим с тези момчета, каза Хамилтън.“

Темпото ни беше добро. Работихме много в симулатора, за да направим правилните настройки. Не очаквах това през уикенда“, добави Хамилтън.

Другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел поддържа своя рекорд за 100 % класиране в челната петица през сезон 2022 във Формула 1. След като рискува в квалификацията, той завърши зад съотборника си Люис Хамилтън, който постигна втория си подиум за сезона. Резултатите на Мерцедес бавно започват да се подобряват. От друга страна Ръсел настоява, че темпото им се доближава до това на лидерите Ред Бул и Ферари.

От началото на сезона  Мерцедес е измъчван от проблеми с носачите. През този уикенд проблемът изглеждаше по-малък. Дори по време на състезанието Тото Волф заяви, че те са се движили със скоростта на лидерите. Ръсел също така признава, че са намалили разликата, тъй като вижда светлина в края на тунела. Британецът знае,  че предстои още работа.

„Темпото ни със сигурност беше по-близко до това на Ферари и Ред Бул, отколкото досега през сезона. Не е налице присъщата ни скорост. Тя беше наистина силно в първия и втория стинт, но след рестарта просто не успях да накарам гумите да работят“, обясни Ръсел.

Ръсел потвърди, че Мерцедес не е страдал толкова сериозно от отскачане в Монреал.

Пистата беше неравна. Промените които ФИА внесе този уикенд,  не допринесоха за нищо Поради което не се състезавахме както трябва. Този кабел не позволяваше да се държи пода нагоре. Този глобален проблем със сегашните автомобили далеч не е приключил, заключи той.