Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не правим експерименти, просто сме 0,7 сек назад

Хамилтън: Не правим експерименти, просто сме 0,7 сек назад

2527
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън отпаднаха от квалификацията за спринта след SQ2, класирайки се съответно 11-ти и 12-ти във втория сегмент на сесията. След това седемкратният световен шампион каза, че този уикенд в Маями отборът не прави експерименти. Просто колата е бавна и изостава с около 0,7 сек от най-доброто време. Мерцедес има новости за F1 W15, но не успява да подобри скоростта на автомобилите си.

„Болидът вървеше наистина добре в тренировката. След това усещането не бе ужасно, просто сме на седем десети назад. Това, мисля, е темпото на болида ни“, коментира Хамилтън.

„Този уикенд не правим експерименти. Опитваме се да накараме болида да проработи. Моето усещане е, че извлякохме всичко от автомобила и реално това е темпото ни. Налага се да приемем, че в момента изоставаме със седем десети от секундата“, добави Хамилтън

„Спринтът ще е труден. 12-ти съм и честно казано, не очаквам да постигна кой знае какво от тази позиция. На тази писта не се изпреварва лесно, нито е леко да следваш съперници. Ще се опитам някак да вляза в точките, ако мога“, каза още Хамилтън.

Ръсел сподели, че колата му вървяла по-добре със софт в тренировката, но няма достатъчно скорост с медиум.

„С медиум така и не уцелихме нещата. Разликите бяха много малки. Трябва да намерим подобрение за квалификацията за основното състезание. В тренировката със софт чувството бе наистина добро, но темпото се промени със средните по твърдост гуми. Стотни от секундата означаваха класиране извън топ 10. Нямам съмнение, че ще напреднем по време на спринта“, допълни Ръсел.

Оперативният директор на Мерцедес Андрю Шовлин каза, че в отбора са разбираемо разочаровани от ситуацията.

„Екипът изпълни цялата програма в свободната тренировка. И двамата ни пилоти бяха доволни от баланса. Направихме сравнително малки промени за квалификацията за спринта. За съжаление, както често се случва напоследък, не успяхме да направим такава стъпка напред, каквато успяват да сторят други екипи. Разликите са малки, но няма да търсим извинения защо и двата ни болида отпаднаха в SQ2. Целта за спринта е и двете ни коли да влязат в точките, макар да сме наясно, че ще е сложно от 11-то и 12-то място на грида“, каза оперативният директор на Мерцедес.