Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не приемам всичко за даденост

Хамилтън: Не приемам всичко за даденост

37
0

Със 7 точки аванс във временното генерално класиране при пилотите във Формула 1 си тръгна Люис Хамилтън (Макларън), след като спечели Гран при на Китай. Англичанинът записа хеттрик на пистата в Шанхай – полпозишън, победа и най-бърза обиколка.
Всичко се нареди този уикенд: колата бе просто феноменална, направих един от най-добрите си стартове и всичко бе перфектно балансирано в състезанието. Водя със седем точки в класирането за шампионата, но това не ми дава право да приемам нещата за даденост. Това бе още една стъпка към мечтата ми, но трябва да останем спокойни и разумни. Надявам се всичко да е наред накрая – каза англичанинът след състезанието.

Хейки Ковалайнен от своя страна нямаше никакъв късмет навръх рождения си ден. Финландецът първо изпревари Фернандо Алонсо (Рено) на старта, но загуби четвъртото място няколко завоя по-късно. През първата си серия от обиколки той бе с твърде нестабилна задна част на колата си заради объркани гуми. Опита да балансира автомобила с промяна в ъгъла на предното крило при първия си питстоп, но пък спука предна дясна гума. Накрая се наложи да се прибере заради повреда на хидравликата.

Никой няма да се изненада да чуе, че описвам днешното представяне на отбора ни като страхотно – бе мнението на шефа на Сребърните Рон Денис – В трудни обстоятелства не позволихме да се разконцентрираме. Състезателната ни стратегия също бе невероятна солидна.