Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не видял Фелипе, Маса иска ФИА да се намеси

Хамилтън не видял Фелипе, Маса иска ФИА да се намеси

30
0
Люис Хамилтън

Историята Люис Хамилтън срещу Фелипе Маса като че ли няма край! Двамата отново се сбутаха по време на Гран при на Япония и разправията от Сингапур бе подновена.

Не знам какво точно се случи с Фелипе – бе коментарът на пилота на Макларън. – Огледалата на колата вибрират при висока скорост, така че не го видях да се измъква до мен. Искам да се извиня за това, че автомобилите ни се сблъскаха, но за щастие нищо не се случи с когото и да е от нас. Не съм имал лоши намерения спрямо Фелипе; уважавам го много, той е фантастичен пилот и бе много бърз днес – добави Хамилтън.

Той определи надпреварата като разочароваща за него, особено на фона на победата на съотборника му Дженсън Бътън.

За мен нещата не бяха добре. Въпреки това ще остана с вдигната глава и се надявам на нов шанс в следващия старт. Ясно е, че имахме достатъчно бърза за успеха кола, но аз тепърва ще анализирам данните – каза още англичанинът.

Въпреки извинението и цялото му миролюбиво поведение обаче Маса съвсем не бе удовлетворен и отново демонстрира раздразнение от станалото на пистата.

Финиширам в още едно състезание с лош вкус в устата. Темпото ни днес бе достатъчно добро, за да се борим за подиума – Фернандо [Алонсо] го демонстрира, а вместо това коментирам седмо място. Срамота е. Контактът с Хамилтън? Болидът ми определено пострада от него. Липсваше част от лявата страна на крилото, подът под него бе повреден, а това го усещах в поведението на колата още в надпреварата. Според мен телевизионните кадри говорят сами по себе си: той се бореше с гумите си, аз почти се бях изравнил с него и без причина изведнъж мръдна и ме удари. Вие съдете… Няма смисъл повече да говоря повече, но ФИА трябва да се погрижи за това – заяви бразилецът.