Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не знаем какво да очакваме от колата писта за писта

Хамилтън: Не знаем какво да очакваме от колата писта за писта

1494
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън отбеляза отново непостоянството на болида на Мерцедес F1 W14. Той и съотборникът му Джордж Ръсел стартираха много силно в спринта на пистата Интерлагос, но след това темпото им падна драстично. Това и според двамата вещае трудна Гран при на Сао Пауло за екипа от Бракли.

„Опитахме се да намерим точния баланс с крилото, а имахме сериозна нестабилност на предната част, на моменти рязко бягаше задната част, а в средата на секторите гумите просто ги нямаше. Огромно недозавиване. Не знам настройките ли объркахме, вероятно е така, но това е положението. Тази писта е предизвикателство за гумите. Но това бе най-лошото износване, което съм имал тук. Не помня да е имало такова нещо“, обясни Хамилтън.

„Колата ни е с едно от най-големите челни съпротивления. Подът ни например изглежда не работи толкова добре, колкото този на Ред Бул например. Затова се налага да имаме наистина голямо (задно) крило например и после сме бавни на правата. Не можем да използваме нищо по-малко“, продължи Хамилтън

„През последните надпревари се вълнувахме от направения прогрес. Чудесно е да видиш напредък. Но след това отиваш на друга писта и се оказваш с най-лошото износване от години. Тоест просто не знаеш какво да очакваш. Радвам се, че на тази кола ѝ остават две състезания. Тази година просто идвам на пистата и се старая да се насладя на всеки ден, колкото мога, но само броя дните (до края на сезона)“, допълни Хамилтън.

Джордж Ръсел пък е с наказание за днешната надпревара. Той получи санкция преместване с две места назад на грида заради нарушаване на новото правило за излизане от пита, което е в сила от този уикенд.

„Цялата ситуация беше малшанс. Пиер [Гасли] ускори и излезе точно зад мен, а аз не бях направил нищо различно в сравнение с останалите пилоти, които вървяха горе-долу по средата на пистата. Трудно е с всички тези болтове и разни подобни по трасето. Бях изненадан колко черно-бяло подходиха към ситуацията. Нови правила се добавят непрекъснато и всеки път при въвеждането на нещо ново, се появяват непредвидени последствия. Оценявам работата на стюардите, но определено смятам, че бяха малко твърде строги като се има предвид, че това е първият уикенд, през който действа правилото. Но се налага да преглътнеш и да продължиш напред“, коментира Ръсел.

Относно спринта Ръсел също каза, че износването на гумите и при него е било значително по-високо от предвиденото.

„Понякога изглежда успяваме да ги накараме да работят, друг път не. Температурата на пистата ще е малко по-ниска в неделя, което би трябвало малко да ни помогне“, допълни той.