Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън недоволен от настройките, Бътън с проблем в скоростната кутия

Хамилтън недоволен от настройките, Бътън с проблем в скоростната кутия

41
0
Дженсън Бътън

Нелек ден изкараха пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън по улиците на Сингапур, където се проведоха първите свободни тренировки за 14-тия кръг от световния шампионат на Формула 1. Първият демонстрира чудесна скорост, но бе по-доволен от настройките си в първата сесия. Вторият пък изтърва управлението на болида си и приключи твърде скоро вторите изпитания.

В първата тренировка бяхме конкурентоспособни, но след това изостанахме повече от челото и се появиха известни проблеми със задните гуми – призна Хамилтън. – Освен това има някои места на пистата, където бордюрите се разхлабват и това оказва сериозно влияние върху автомобилите. В трети, 13-ти и 14-ти част от бордюрите бяха премахнати, така че може да се използва още известна част от трасето. Аз така и не разбрах дали ще ги върнат впоследствие, поради което и продължих да карам все едно са си там. Ако ситуацията остана същата като днес, то ще съм в състояние да спечеля няколко десети от секундата.

Люис бе убеден, че ще успее да подобри като цяло поведението и скоростта на болида си, като целта ще е задните гуми да не се пързалят толкова, колкото днес, за да издържат по-дълго.

Бътън пък трябваше да разясни смущаващия инцидент, заради който прекрати програмата си прекалено рано.

Блокирах на 14-ти завой, но се опазих от бариерите. Включих задна и се опитах бавно да се измъкна, когато установих, че не става. Пробвах да завия – нямаше обаче къде. Опитах пак задната и се оказа, че нещо става със скоростната кутия. Прегледахме всичко и сега е наред – коментира англичанинът.

Заради случилото се той така и не изпробва меките гуми за уикенда от типа суперсофт, както и не можа да намери оптимални настройки за колата си. Дженсън обаче отбеляза, че софт прегряват доста по-бързо от очакваното и това може да се окаже проблем за някои екипи през останалата част от уикенда.