Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нещата могат да стават само по-добри за нас

Хамилтън: Нещата могат да стават само по-добри за нас

32
0

През по-голямата част от сезона досега, Макларън-Мерцедес МР4-24 страдаше от изключителна липса на аеродинамично притискане, която обричаше всеки опит за добро представяне на пилотите на тима на неуспех.

Сега обаче очевидно нещата са драстично променени, след като Люис Хамилтън успя да спечели първата си победа за сезона в неделя, която го изкачи от 11-то до 8-мо място в генералното класиране.

„Това бе огромно преобръщане. В началото на сезона казах, че ако някой може да направи това, то това е тимът на Водафон Макларън Мерцедес.

Aко трябва да съм честен – първият път, в който усетих, че имам достатъчно добра кола зад гърба си, бе състезанието в Германия. Помня, че малко се развълнувах по радиото, забравяйки, че не съм го изключил и целият тим ме чу. А после пък те са пуснали записа и на момчетата във фабриката!

Чаках дълго време този ден и не можах да повярвам колко добре мина всичко. Можех да контролирам темпото в челото. По принцип е доста трудно да правя това, но в неделя можех да използвам гумите, горивото и двигателя перфектно. Чувствах че сме балансирали всичко и се почувствах много удобно в колата, но все още бях натискан от Кими и затова се погрижих повече да не се отдръпвам.

Мисля, че нещата за нас могат да стават само по-добри. Подобренията, които представихме, спомогнаха за огромна разлика и сега има страхотно подобрение в прилепянето на колата и тя е много приятна за каране. Това е чудесна награда за всички в Уокинг, Бриксуорт и Щутгарт“, заяви доволният британец.