Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Никой не ме контролира сега

Хамилтън: Никой не ме контролира сега

54
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не веднъж обясни от началото на сезон 2013 г. досега ,че се чувства прекрасно в тима на Мерцедес. Той премина в екипа от Бракли в края на миналата година, напускайки Макларън след повече от десетилетие работа в Уокинг.

Тази тема очевидно е важна за пилота, тъй като е обсъдена подробно в негово интервю за британския Дейли Мирър. В него Хамилтън сравнява хората, оказали може би най-голямо въздействие върху кариерата му – баща му Антъни и председателя на борда на МакларънРон Денис.

Определено има прилика. Те са много подобни характери – баща ми и Рон. И двамата са много амбициозни, силни индивидуалисти. Татко е главата на цялото семейство. Всички ходят при него – като кръстника е. В Макларън Рон е кръстникът. Не знам дали е от страх, но със сигурност може да се направи паралел. Аз лично бях в крайно контролирана среда, откакто се помня и едва през последните години излязох от нея. Никой не ме контролира сега. Мога сам да се справя. Да, очевидно е, че имам шефове в Мерцедес – Рос Браун, Тото Волф, Ники Лауда. Смятам, че семейството ми ме е възпитало добре и проявявам уважение през цялото време. Но да, сега взимам решенията, които искам. Това съм искал винаги. По-щастлив съм понастоящем. Мога да върша неща и не се налага да докладвам някому. Не искам да задълбавам прекалено, тъй като в момента отношенията с баща ми са наред. В един момент в миналото обаче взимах решение и се тревожех дали е правилно или грешно, тъй като така съм израснал. Имаше напрежение, каквото сега не изпитвам. Най-хубавото е, че мога да вдигна телефона, да му се обадя и да кажа: „Татко, реших да купя къща или да си взема еди коя си кола, бих се радвал да ти я покажа“. Химията помежду ни е различна. Никога преди не е било така – обяснява Хамилтън.

Той се връща и към други моменти, когато се е чувствал зле и това по някакъв начин това се е отразявало на поведението на писта и изобщо на работата. Усещането в моменти, когато чувстваш, че нещата ти се изплъзват от контрол, Люис описва по особено интересен начин:

Липсва ти енергия, нямаш мотивация. Почти като депресия е, но не точно това. Това усещане поглъща енергията ти, желанието да вършиш каквото и да е. Не си в състояние да се съсредоточиш върху работата си. В един момент карах и катастрофирах без каквато и да е причина. В F1 трябва да си фокусиран през 100% от времето. Няма кога да мислиш за нещо друго. Отне ми време да стигна дотук и да съм в състояние да заявя, че казаното от хората не ме засяга. Преди три години в живота ми имаше човек, който ме засягаше сериозно с някои от казаните неща. Сега животът ми е прекрасен. Трябва да си щастлив в личния си свят, за да можеш да се трудиш на 100% каквото и да правиш – убеден е световният шампион за 2008 г.