Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не знае дали ще му е необходим нов двигател за Бразилия

Хамилтън не знае дали ще му е необходим нов двигател за Бразилия

2923
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън не знае дали ще му е необходим нов агрегат за предстоящата Гран при на Бразилия. Подобни приказки отново се появиха в навечерието на 19 кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Хелмут Марко каза, че бил чул слух за такава възможна смяна. Мерцедес има проблем с издръжливостта на задвижващите си системи този сезон. Валтери Ботас използва вече шест двигателя с вътрешно горене досега през сезона. Хамилтън е с четири. Нов мотор на пистата Интерлагос би означавал наказание с пет места назад на стартовата решетка.

„Наистина не мога да коментирам в момента, не знам“, заяви Хамилтън в отговор на въпрос дали ще му е необходим нов двигател

„Дори мисля, че двигателите не са пристигнали тази сутрин. Досега, доколкото ми е известно, моторите ми са наред. Разбира се, ще разбера малко по-късно. Още не е минала срещата с инженерите.“

Голяма част от оборудването на част от отборите във Формула 1 пристигна значително по-късно на Интерлагос, отколкото се очакваше. Задвижващите системи на всички отбори, както и колите на шест екипа стигнаха до трасето в ранния следобед, след като полетите с товара се забавиха.

От самия отбор на Мерцедес също отказват да заявят нещо конкретно. На въпрос дали Хамилтън ще използва нов мотор през предстоящия уикенд говорител на отбора заяви, че тимът не оповестява предварително плановете си.