Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Новият Макларън изглежда далеч по-добър от миналогодишния

Хамилтън: Новият Макларън изглежда далеч по-добър от миналогодишния

58
0
Люис Хамилтън

Новият болид на Макларън изглежда далеч по-добър от миналогодишния автомобил, твърди Люис Хамилтън. Световният шампион за 2008 г. е запознат отблизо с проекта, след като дори по време на ваканцията си отскочи няколко пъти до завода в Уокинг, където Гари Пафет работеше упорито по болида.

Англичанинът дори бе в симулатора за ден, докато съотборникът му Дженсън Бътън предпочете да изкара известно време на слънце на Хаваите заедно с приятелката си Джесика.

Твърдението си Хамилтън направи в интервю за италианския Гадзета дело Спорт, в което коментира и съекипника си.

Дженсън е много бърз и изгради около себе си много силен технически екип. Винаги искам да го победя и съм крайно недоволен, когато не успявам. Но психологически не възприемам това като проблем. Той е открит човек, с когото можеш да се разбереш. Би било страхотно да се боря с него за титлата през 2012 г., зависи от колата – заяви Люис.

Той споменава и Фелипе Маса, с когото имаха сериозно количество разправии през сезон 2011 г. и се удряха многократно преди да се сдобрят в края на годината.

С Маса често се озовавахме близо един до друг, а той не е лесен за изпреварване пилот, защото никога не оставя пролуки. Но не е нещо, което да се драматизира прекалено. И нямам нищо против него – каза още англичанинът.