Начало Избрани Хамилтън няма да подписва нов договор с Мерцедес този уикенд

Хамилтън няма да подписва нов договор с Мерцедес този уикенд

1526
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън даде актуална информация относно преговорите си с Мерцедес. Седемкратният световен шампион заяви, че няма да подписва нов договор с германския производител този уикенд, въпреки твърденията на Тото Волф по-рано през седмицата.

Волф коментира темата за новия договор на Хамилтън. Шефът на Мерцедес намекна, че остават броени дни до сключването на сделката с британеца. Волф продължава да вярва, че седемкратният световен шампион ще остане част от Мерцедес до края на кариерата си и ще помогне отборът да се върне на върха.

Вчера Хамилтън даде актуална информация за преговорите с Мерцедес. Той изрази мнение, че сделката няма да бъде сключена по време на уикенда в Монреал.

„Наистина нямам какво да кажа по отношение на договорната страна на нещата. Това ще стане ясно когато трябва- може би следващата седмица, или след месец, стига да се свърши. Честно казано нищо не ме притеснява“, сподели Хамилтън.

„Виждал съм се с Тото и сме разговаряли сме няколко пъти. Да, имаме чудесни отношения, но в момента няма какво друго да кажа по този въпрос.“

Хамилтън не води лично преговорите за договора си. Британецът е поверил тази задача на мениджърския си екип. Разбира се, важен елемент от тези дискусии са усилията на седемкратния световен шампион за многообразие и приобщаване (D&I) с Мерцедес чрез инициативите на компанията „Accelerate 25“ и „Ignite“, както и собствената благотворителна организация на Хамилтън „Mission 44“

Детайлите около последното може да забавят преговорите по договора. Хамилтън обаче каза, че не е точно така.

„Смятам, че вече покрихме голяма част от тези въпроси в предишния договор. Във фабриката имаме невероятна група от хора, които се фокусират върху D&I. Честно казано наистина има огромен напредък в сравнение с първия път, когато проведохме сериозните разговори“, каза Хамилтън.

„Работата, която вършим с Accelerate 25 и Ignite е в рамките на Мисия 44. Екипът винаги е изключително подкрепящ в това отношение.“

„Това винаги ще бъде в центъра на вниманието. „Мисия 44″ е нещо, с което наистина се гордея. Ние сме стигнали дотам, че вече финансираме 25 или 26 различни организации. Започваме да оказваме влияние и се надяваме, че ще започнем да виждаме по-добра верига с по-разнообразни ученици“, завърши Люис Хамилтън.