Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нямах сериозни проблеми, просто Ред Бул сега са по-бързи

Хамилтън: Нямах сериозни проблеми, просто Ред Бул сега са по-бързи

3045
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Валтери Ботас бе по-бърз от Люис Хамилтън и в двете петъчни тренировки преди Гран при на Мексико. В края на деня пилотите на Мерцедес бяха съответно втори и трети.

Хамилтън заяви, че се старае да подобри настройките на автомобила си, но съперниците от Ред Бул просто са по-бързи в момента

„Усещането в колата като цяло е добро. Нямах някакви сериозни проблеми. Мисля, че в момента даваме абсолютно всичко от себе си, с което разполагаме. Просто те сега са по-бързи. Нямам сериозни притеснения. Просто работя по програмата за настройките и се старая да ги подобря. Липсва ни аеропритискане и вероятно на това се дължи половинсекундното ни изоставане“, обясни англичанинът.

Ботас смята, че има възможност за прогрес преди квалификацията

„Ред Бул определено изглеждаха по-бързи днес, поне в един бърз тур. Имаха много добра скорост със софт. Ние трябва да намерим малко време, ако искаме да се борим за полпозишън“, каза финландецът.

„Началото на деня бе малко сложно заради ниското сцепление. Пистата бе наистина мръсна и определено бе сложно да се разбере колко всъщност върви колата. В крайна сметка смятам, че не бяхме твърде далеч от желаното. За втората сесия изпипахме реглажите и усещането не бе лошо. Но определено има възможност за прогрес.“

Директорът операции на пистата на Мерцедес Андрю Шовлин каза, че първата тренировка е била малко по-чиста от втората.

„Колата и задвижващата система изглежда се справят добре с надморската височина. Фокусирахме се върху собствената си програма. Очевидно е, че имаме да наваксваме скорост в сравнение с Макс [Верстапен] в един бърз тур. Имаме някои неща за оправяне с баланса, така че се надяваме малко да намалим разликата. Картината по отношение на дългите серии е малко неясна, защото бяхме с различни гуми спрямо съперниците, но балансът е на ниво и твърдите гуми изглежда работят добре. Не очаквахме тук да ни е лесно и е ясно, че имаме работа. Но в сравнение с предишни петъци в Мексико, това беше приличен старт“, сподели Шовлин.