Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква Ферари и Ред Бул да са по-близо до Мерцедес

Хамилтън очаква Ферари и Ред Бул да са по-близо до Мерцедес

2401
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън очаква отборите на Ферари и Ред Бул да са по-близо до Мерцедес като скорост на Силвърстоун, отколкото са били досега на подобен тип писти.

Сребърните стрели имаха сериозно предимство на трасетата с много завои от началото на сезона, като тези в Китай, Испания, Монако и Франция. Всички те бяха спечелени от Хамилтън.

В последния кръг в Австрия обаче в Мерцедес имаха проблеми с прегряването на колите. Това остави Ботас и Хамилтън едва 3-и и 5-и на финала, а победата взе Макс Верстапен с Ред Бул.

„Не бих казал, че имаме притеснения за предстоящия уикенд, каза Люис. – Но сме напълно наясно, че Ферари и Ред Бул са направили стъпка напред. Очаквам този уикенд те да са по-близо до нас. Във Ферари бяха много бързи миналия уикенд, а в Ред Бул с новия мотор ще са силни.“

Относно новината за оставането на Силвърстоун в календара на F1 до 2024 г., Хамилтън заяви: „Беше добре да чуя това. Не беше непременно изненада. Знаех, че това ще се случи. Бе ясно, че Формула 1 не може да съществува без дома на моторния спорт.“

Британецът коментира и казаното от Кристиан Хорнер, че Макс Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1 в момента. Люис заяви, че не се сравнява с другите пилоти и изглежда от време на време някои хора се нуждаят от внимание.