Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен е най-добрият пилот в момента, смята Хорнер

Верстапен е най-добрият пилот в момента, смята Хорнер

2092
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1 в момента. Това смята спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

В последното състезанието от сезона в Австрия холандецът записа първата си победа за сезона и първа за екипа си. Той направи страхотно каране във втората половина от надпреварата, като изпревари последователно Фетел, Ботас и Льоклер.

„Във формата, в която се намира Макс в последните 12 месеца, той е най-добрият пилот в света, каза Хорнер. – Как мога да обоснова това мое мнение? Той не е в най-добрата кола. И когато видите резултатите му от Монреал миналата година насам, ще видите, че в този период той не е допуснал нито една грешка.“

Според Хорнер шампионът Хамилтън продължава да бъде изключително бърз пилот, като има много опит. Но по думите му Люис разполага с най-добрата кола и кара за отбор, който е като добре смазана машина.

Хорнер смята, че Верстапен се е променил доста след напускането на Даниел Рикиардо. Макс стана водещият пилот на тима, като е много по-бърз от новия си съотборник Пиер Гасли.

„Откакто Даниел напусна, Макс пое ролята и отговорността на водещ пилот в тима, обясни британецът. – Той вече е на друго ниво по отношение на зрялостта, посоката в която трябва да върви, и целите, които си поставя.“