Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаква трудно състезание за Мерцедес в Мексико

Хамилтън очаква трудно състезание за Мерцедес в Мексико

2317
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън очаква трудно състезание за него и екипа на Мерцедес в предстоящата Гран при на Мексико. Британецът може да спечели титлата още на Ерманос Родригес, но за да го стори, трябва да запише призово класиране. А в същото време неговият съотборник Валтери Ботас да се класира доста назад.

През последните 2 години състезанието беше доста трудно за Мерцедес. И в двата случая надпреварата беше спечелена от Макс Верстапен с Ред Бул. А самият Хамилтън завърши 4-и през 2018 г. и 9-и през 2017 г.

„Мисля, че Мексико ще е най-лошото ни състезание за тази година заради начина, по който нашата кола е настроена, каза шампионът. – Последните няколко надпревари на тази писта бяха доста шокиращи за нас, въпреки че там спечелих титлата.

Надявам се, че сега ще имаме по-добър уикенд. Но мисля, че ще бъде много трудно да победим Ферари при тези дълги прави на трасето. Не се надяваме, че можем да сме по-бързи от тях на правите.“

Ето и вариантите, при които Хамилтън ще си осигури титлата в Мексико:

  • Хамилтън завърши първи и направи най-бърза обиколка, а Ботас не е по-напред от 4-о място.
  • Люис стане първи и не направи най-бърза обиколка, а Ботас не е по-напред от 5-ата позиция, независимо дали направи най-бърз тур или не.
  • Хамилтън финишира 2-и независимо дали ще направи най-бърза обиколка, а Ботас завърши не по-напред от 8-ото място и не направи най-бърз тур.
  • Люис завърши 3-и и направи най-бърза обиколка, а Ботас не е по-напред от 9-ото място.
  • Хамилтън стане 3-и и не направи най-бърза обиколка, а Ботас не е по-напред от 10-ото място и не направи най-бърз тур.