Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън очаквал да е по-бавен в квалификацията

Хамилтън очаквал да е по-бавен в квалификацията

2829
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън завърши на втора позиция в квалификацията на пистата Сахир. Световният шампион остана на почти четири десети от времето на Верстапен и се оплака от баланса на колата във всеки един сектор на пистата. Въпреки това той заяви, че е доволен от своя резултат, защото е очаквал да бъде по-бавен след проблемите на Мерцедес по време на предсезонните тестове. Проблеми имаше и Валтери Ботас, който остана трети, на повече от половин секунда зад лидера Макс Верстапен.

„Поздравления за Макс. Последната му обиколка бе феноменална. Дадох всичко от себе си в последния си бърз тур, но за съжаление не бе достатъчно. Всички във фабриката свършиха страхотна работа, за да можем да сме толкова близо до Ред Бул. По време на тестовете имахме много проблеми и очаквах изоставането ни да бъде още по-голямо“, сподели Хамилтън.

Неговият съотборник Валтери Ботас остана на трета позиция. Въпреки проблемите с колата той е оптимист за състезанието и вярва, че може да се случи всичко.

„Имах много проблеми в третата свободна тренировка.  Надявах се на по-добро представяне в квалификацията. В първата фаза използвахме повече комплекти меки гуми. По време на Q3 разполагахме само с един чифт чисто нови гуми софт и това ни попречи да се борим с Верстапен“, заяви Ботас.