Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън оптимист, че Макларън ще са напред в Барселона

Хамилтън оптимист, че Макларън ще са напред в Барселона

50
0

Оптимист за добро представяне на отбора си Макларън в Гран при на Испания е Люис Хамилтън. Световният шампион във Формула 1 за 2008 г. избягва конкретните прогнози, но все пак се надява екипът да направи още една крачка напред, особено в квалификацията.

– Имаме няколко сериозни подобрения за предстоящата надпревара. Би било наивно да мислим, че те ще ни придвижат напред в реда на грида, защото почти всички екипи ще са с големи промени в Барселона. Но сме оптимисти, че ще направим още една крачка, за да се приближим към водещите тимове. Освен това вече сме доказали в миналото, че сме напълно в състояние да наваксваме представяне в рамките на един сезон и поради това се надявам да сме в наистина добра форма на Каталуния – заяви англичанинът.

Според Хамилтън ако надпреварата е на сухо, Макларън едва ли ще са най-отпред.

– Ще обърнем специално внимание на квалификацията, както и в Китай. В Барселона тя ще е дори по-важна, тъй като на това трасе изпреварванията никога не са били лесни. Като се има предвид, че повечето болиди ще спират по веднъж, то вариантите за задминавания ще са още по-малко – допълни той.

Според шефа на отбора Мартин Уитмарш пък Макларън-ите от последните години са били с по-добри характеристики за бавните завои.

– Не пренебрегваме скоростта и във високоскоростните криви, но това не е най-силното ни място. И е най-вероятната причина за загубата ни на форма по отношение на пистата Каталуния. През този сезон обаче смятаме, че сме се справили със скоростта. Освен това в Барселона ще имаме цял пакет нови неща, сред които нови предно и задно крила. И въпреки че сме начело и в двете класирания за световния шампионат, продължаваме да работим упорито, за да напредваме с М4-25.

Освен всичко останало боксовете на Макларън в Испания ще са с напълно нов графичен дизайн. Целият екип се радва и на стартовете в Европа, тъй като е значително по-близо до базата и домовете си.