Начало Избрани Хамилтън: Писна ми от това подскачане

Хамилтън: Писна ми от това подскачане

5084
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън очаква с нетърпение да се състезава на по-равни писти след проблемите на Мерцедес с подскачането по време на Гран при на Монако.

Седемкратният световен шампион имаше труден уикенд в Монте Карло. Това е писта, на която той е печелил три пъти (2008, 2016 и 2019 г.). В крайна сметка Хамилтън завърши на осмо място зад Фернандо Алонсо, когото не успя да изпревари заради характеристиките на трасето.

След като в Гран при на Испания болидът W13 постигна видим напредък в решаването на проблемите с отскачането, очакванията бяха, че Мерцедес ще успее да пренесе тази скорост и в Монако.

От началото на първата свободна тренировка обаче и двамата пилоти изпитваха прекомерно подскачане по тясната улична писта. Екипът от Бракли изпробваше различни настройки на колата по време на всяка от сесиите, за да се опита да я направи по-удобна за своите пилоти.

Хамилтън обясни проблемите с отскачането

Следващият кръг в календара е в Азербайджан. Хамилтън се моли автомобилът на Мерцедес да се чувства по-добре в Баку, отколкото в Монако.

Тук Монако] е най-лошото усещане досега само заради неравностите. Зъбите и челюстта ми се движеха през цялото време. Писна ми от това подскачане, каза Хамилтън при разговора си с представители на медиите.

Говорейки за склонността на W13 към отскачане, Хамилтън добави: „Нашето е толкова твърдо, че окачването го забива обратно в земята.“

Очаквам с нетърпение да се завърнем на по-открити писти. Моля следващото състезание да трасето да не е толкова неравно, колкото е това в Монте Карло. Ако е така, в бавните завои може доста да се борим. Нека да видим какво ще се случи“, заключи Люис Хамилтън.

Фернандо Алонсо отговори на коментарите на Хамилтън. Пилотът на Алпин заяви, че не е имал трудности в задържането на седемкратния световен шампион.