Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Питая дълбоко уважение към Дженсън

Хамилтън: Питая дълбоко уважение към Дженсън

69
0
Люис Хамилтън,Макларън

Изглежда, че след пристигането на Дженсън Бътън в Макларън, между световният шампион за 2009 г. и неговият съотборник Люис Хамилтън съществува една доста добра комуникация и взаимно уважение.

„Разбира се, че и двамата искаме отборът ни да печели, но пък също така и двамата искаме да спечелим титлата при пилотите. Затова и целта на двама ни е побеждаваме съотборника си“, обясни Хамилтън пред CNN. „Със сигурност в един футболен или крикет отбор нещата са различни. Там победата на отбора е от първостепенна важност.

Във Формула 1, когато побеждаваш съотборника си, всеки смята, че си по-добър, защото работим с идентичен материал. Целта и на двама ни е да сме колкото се може по-напред, за да помогнем на отбора.“

Въпреки това все пак през изминалите две години и половина се стигна до два инцидента между двамата – в Истанбул през 2010 г. и в Монреал през 2011 г. Но Хамилтън не таи лоши чувства към съотборника си.

„Той е невероятно добър пилот. Освен това е сред най-добрите хора, които познавам и затова го уважавам изключително много. Правим си майтапи често по време на пресконференции и PR събития, така че дори когато не сме на пистата за мен е приятно да контактувам с него. Когато сме на пистата обаче всеки си върши своята работа и гледаме да не си пречим.“

Дали двамата ще останат в Макларън и през следващия сезон обаче предстои да видим. Хамилтън е спряган за момента за местото на Михаел Шумахер, в случай че рекордьорът по титли се откаже от участие през следващата година.