Начало Избрани Хамилтън подписва нов договор с Мерцедес съвсем скоро?

Хамилтън подписва нов договор с Мерцедес съвсем скоро?

1524
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън ще подпише нов договор с Мерцедес съвсем скоро. Седемкратният световен шампион разкри, че е на прага от това да сключи ново споразумение с германския производител. Хамилтън дори заяви, че това може да се случи днес или утре.

Хамилтън финишира на второ място във вчерашната Гран при на Испания. Пилотът на Мерцедес записа втори подиум за тазгодишната кампания в F1. Веднага зад него финишира Джордж Ръсел. По този начин германският производител записа първи двоен подиум за 2023 г.

Мерцедес показа отлично състезателно темпо на пистата Каталуния. Екипът от Бракли беше по-бърз от преките си съперници Астън Мартин и Ферари и дори бе пред втория Ред Бул на Серхио Перес. Мерцедес все пак остана зад Макс Верстапен, който за пореден път бе в собствена лига.

Настоящият договор на Хамилтън изтича в края на 2023 г. Бъдещето на седемкратния световен шампион бе обект на спекулации през последните месеци. Някои източници дори обявиха, че Хамилтън преговаря с Ферари и може да се присъедини към италианския отбор догодина. Британецът обаче категорично заяви, че не е водил никакви разговори със Скудерията. Шефът на Мерцедес Тото пък многократно заявяваше, че британецът ще остане част от тима още няколко години.

По време на пресконференцията след вчерашния старт Хамилтън каза, че се надява F1 W14 да напредне достатъчно, за да бъде постоянен „трън в очите“ на Ред Бул до края на сезона. Британецът вярва, че основният фокус на Мерцедес е да започне 2024 г. много близо до тима от Милтън Кийнс. Разбира се, Хамилтън бе попитан дали това означава, че той е подписал нов договор с Мерцедес.

„Все още не съм подписал нищо. Смятам, че утре ще се срещнем с Тото [Волф], така че се надявам да успеем да направим нещо по този въпрос“, сподели Хамилтън.

Волф също коментира възможността британецът да подпише новия си договор с екипа.

„Просто трябва да намерим време и да седнем на кафе. Това ще отнеме половин час“,

Хамилтън призна, че собственият му отговор за договора не е бил някакъв „тънък намек“.

„Имам предвид, че имахме толкова много срещи. Това е просто още една от тях.“

Хамилтън също така каза, че липсата на договор за догодина не пречи на представянето му на пистата. „Искам да кажа, че можете да видите моите резултати и да разбере, че моето представяне не е повлияно от това“, добави Хамилтън

„Това винаги е нещо, което е в задната част на съзнанието ви. Разбира се, можете да се съсредоточите повече и да мислите за бъдещето след като то е направено“, каза Хамилтън.

„Както казах, работя колкото се може по-усилено с този отбор и виждам толкова много сила в него. Смятам, че в Мерцедес все още са толкова гладни за успехи. Подиумът вчера беше наистина, наистина специален- видях ги в далечината, в задната част [на тълпата] – те винаги са в задната част! – но да можеш да видиш вълнението на всички хора, с които съм работил толкова дълго време.“

„Очаквам да има страхотна енергия когато се върнем в офиса. Тези момчета ще отделят две секунди, за да се насладят на себе си и да бъдат щастливи, а след това ще се върнат към книгите и ще се опитат да разберат как да спечелим следващото състезание. Това е едно от нещата, което най-много обичам при тях“, завърши Люис Хамилтън.