Начало Избрани Хамилтън похвали надеждността на Мерцедес

Хамилтън похвали надеждността на Мерцедес

2561
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън завърши на втора позиция в Гран при на Франция. Пилотът на Мерцедес потегли от четвърта позиция, но направи отличен старт и се справи със Серхио Перес. После успя да го задържи зад себе си въпреки топ скоростта на Ред Бул.

Британецът мина една позиция напред след отпадането на Льоклер, направи спиране по време на колата за сигурност и се върна на второ място. До края на надпреварата Хамилтън имаше самотно състезание, тъй като нямаше отговор на темпото на Верстапен. В същото време седемкратният световен шампион бе достатъчно бърз, за да държи зад себе си Перес и Ръсел. Хамилтън похвали надеждността на болида на Мерцедес.

Това беше трудно състезание. Бутилката ми за напитки не работеше добре. Това е страхотен резултат, като се има предвид, че бяхме толкова далеч през този уикенд на Пол Рикар. Надеждността е нещо, в което екипът ми е невероятен“, сподели Хамилтън след края на състезанието.

Джордж също свърши невероятна работа. Следващото състезание в Унгария. По принцип ми харесва да съм в Будапеща. Знам, че е щбъде трудно да победим Ферари и Ред Бул. Надявам се да направим крачка напред към тях чрез още една актуализация“, допълни Хамилтън.

Това бе състезание номер 300 за пилота на Мерцедес. В крайна сметка той записа четвърти пореден подиум и отпразнува своя юбилеен старт по отличен начин. Хамилтън обясни, че бутилката с течност не е работила добре, заради което се е чувствал изключително изморен след финала на надпреварата на Пол Рикар.

Не видях теглото си. Смятан, че съм свалил около три килограма. Това е достатъчно. С нетърпение очаквам да изпия остатъка от тази напитка“ добави Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел се класира на трета позиция. По този начин Мерцедес записа първото си двойно качване на подиума от началото на сезон 2022 във Формула 1.

Младият британецът водеше епична битка със Серхио Перес във финалните обиколки на Гран при на Франция. Бившият шампион от Формула 2 успя да надделее над своя съперник от Ред Бул след като двамата имаха контакт на шикана, който разделя правата Мистрал.

„Темпото беше силно. Наистина имахме трудности със загряването на гумите след този рестарт. Чеко беше точно зад мен. Щастлив съм, че преминах карираната линия и се грабнах третото място“, каза Ръсел в интервюто след състезанието на Пол Рикар.

Видях, че той има проблеми след като загуби позиция от Сайнц. Просто използвах тази възможност. Правилата са доста ясни, защото имах една гума пред него в завоя. Той не ми остави много място. Все пак радвам, че грабнах третото място и помогнах за двойния подиум на Мерцедес“, добави Джордж Ръсел.