Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън посвети днешния полпозишън на Чадуик Боузман

Хамилтън посвети днешния полпозишън на Чадуик Боузман

1695
0
Хамилтън Спа
Люик Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън записа своя 93-ти полпозишън в кариерата си във Формула 1. Пилотът на Мерцедес е доволен от свършената работа в квалификацията, но очаква трудности в утрешната надпревара. Британският състезател посвети днешната си първа позиция на починалия актьор Чадуик Боузман.

„Колата днес бе перфектна. С всяка една обиколка ставаше все по-добра и по-добра. Събудих се с новината за смъртта на Чадуик и се натъжих. Не ми беше лесно да се се фокусирам върху квалификацията, но дадох всичко от себе си и посвещавам този пол в негова памет“, сподели Хамилтън.

Our hearts are broken and our thoughts are with Chadwick Boseman’s family. Your legacy will live on forever. Rest In Peace. pic.twitter.com/YQMrEJy90x

„Не бяхме най-бързи в първия и последния сектор, но сме най-добри в сектор номер две. Исках да изляза първи от бокса на чиста писта и така се получи перфектна обиколка. Завой номер едно винаги ми е бил слабост  през последните няколко сезона, но днес там бях наистина добър и се радвам с това.“, добави шесткратният световен шампион Люис Хамилтън.

Валтери Ботас доволен от второто място след труден петъчен ден.

„Не бях постоянен в завой номер едно. Мисля, че там колата ни е най-добра. При първото ми излизане на пистата не бях загрял добре гумите, но втората ми обиколка бе много по-добра. Радвам се, че съм на първа редица до Люис. Трябва да атакувам, ако искам да запазя шансовете си за титлата“, сподели Ботас след края на квалификацията.