Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Верстапен във втората тренировка на Портимао

Хамилтън пред Верстапен във втората тренировка на Портимао

2650
0
снимка: Пирели

Люис Хамилтън завърши първи във втората тренировка с време 1:19.837 на гуми софт. Зад него останаха Верстапен (+0.143) и Ботас (+0.344). В топ 5 бяха още Сайнц и Алонсо.

Температурата на въздуха по време на тренировката бе 19 градуса, а тази на пистата около 40. Сесията започна с 10-минутно закъснение заради разхлабен капак на шахта на пистата.

Повечето пилоти бързо излязоха на пистата като предпочитаните гуми бяха медиум. Мазепин бе единственият, който предпочете хард. Руснакът излезе от пистата в 10-ти завой и едва не се удари в кола на Уилямс, когато се върна на трасето. Малко след него, Шумахер също излезе от пистата и двамата бяха предупредени, че вятърът се е засилил.

Около 10 минути след началото на сесията, Ботас бе начело пред Сайнц и Хамилтън. Тримата бяха разделени от по-малко от десета, а времето на Валтери бе 1:20.423. Верстапен пък се прибра в бокса след повреда в спирачната му система.

Впоследствие се оказа, че проблемът всъщност е бил в сензор на колата и Макс бързо излезе отново на пистата, след което направи най-бърза обиколка.

30 минути след началото Мерцедес бяха 1-2, като Хамилтън бе първи с време 1:19.837 на гуми софт. Четвърти към момента бе Фернандо Алонсо на около 4 десети зад Хамилтън.

Николас Латифи пък излезе в чакъла при 8-ми завой, след като загуби контрол върху задната част на колата.

След като направи 15 обиколки със софт, Хамилтън каза по радиото, че гумите вече не се усещат добре. Това е и най-дългият стинт с този комплект гуми, направен от който и да е от пилотите до момента. Единственият, който не бе използвал този тип гуми до момента бе Райконен.

В крайна сметка първи остана Хамилтън пред Верстапен и Ботас. Зад тях беше Сайнц, а изненадващо пети и шести бяха пилотите на Алпин. Гасли пък за пръв път този сезон бе извън топ 10 в края на тренировъчна сесия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.